Ιατροδικαστής: «Υπάρχει σωματική βλάβη στο στόμα του Γκαρσία»

Print Friendly, PDF & Email

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία εξέτασε τον Όσκαρ Γκαρσία στο Διαβαλκανικό, μίλησε στον Arena FM, τονίζοντας ότι «Υπάρχει μία σωματική βλάβη στο πρόσωπο του, στο στόμα του. Ο άνθρωπος παραπονιόταν ότι ζαλιζόταν, ότι πονούσε το κεφάλι του».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε κάτι, γιατί ενδεχομένως υπάρχει μία παρερμηνεία σε ορισμένα θέματα. Η ιατροδικαστική εξέταση γίνεται στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας, η οποία ξεκινά αυτεπάγγελτα από το τμήμα της αθλητικής βίας λόγω του γεγονότος του τραυματισμού.

Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με καμία εξέλιξη κανενός αγώνα σε άλλη περίπτωση θα βρισκόντουσαν οι ιατροδικαστές του στα γήπεδα και δεν θα βρισκόταν οι γιατροί λοιπών ειδικοτήτων.

Η δική μας θέση αφορά μόνο την εκτέλεση ενός παραπεμπτικού του αστυνομικού τμήματος, του τμήματος κατά της αθλητικής βίας για το αν υπάρχει κάκωση ή όχι στον συγκεκριμένο.

Αυτή είναι η θέση η ιατροδικαστική, αυτή είναι η στάση και αυτό είναι και το αποτέλεσμα, με την έννοια ότι ακολούθησε μία εξέταση όπως γίνεται κάθε φορά που υπάρχει μία προανάκριση για την ύπαρξη σωματικής βλάβης ή όχι σε έναν παθόντα.

Είδαμε την κάκωση του, μία κάκωση στο πρόσωπο, είδαμε και τα πρίσματα των συναδέλφων γιατί εξετάστηκε από ιατρούς ποικίλων ειδικοτήτων. Αναμένουμε κάποια πορίσματα από τον απεικονιστικό έλεγχο που έγινε συγκεκριμένα από μία αξονική φωτογραφία και το πόρισμα αυτό θα αποσταλεί και πάλι στο τμήμα αθλητικής βίας για το γεγονός της ύπαρξης ή όχι σωματικής βλάβης.

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία , δεν γνωρίζω αν είναι στην ίδια η παραπλήσια δικογραφία, ήρθαν στην υπηρεσία και έρχονται ακόμα τρεις αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίστηκαν αμέσως μετά»

Για το αν η γνωμάτευση της θα ληφθεί υπόψη σε ό,τι αφορά το αθλητικό κομμάτι της υπόθεσης: « Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι αυτή η απόφαση έγκειται στην κρίση του αθλητικού δικαστή ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση. Προς το παρών δεν υπάρχει κανένα τέτοιο αίτημα στην υπηρεσία».

Για το αν υπήρξε τραυματισμός: «Ο κύριος Γκαρsία έχει σαφέστατα μία υπαρκτή σωματική βλάβη. Δεν την αρνείται κανείς. Υπάρχει μία σωματική βλάβη στο πρόσωπο του, στο στόμα του. Ο άνθρωπος παραπονιόταν ότι ζαλιζόταν, ότι πονούσε το κεφάλι του».

Για το αν θα μπορούσε να συνεχίσει: «Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κρίνω. Ο κάθε άνθρωπος με την σωματική βλάβη την οποία δέχεται έχει να κάνει με μία τελείως διαφορετική διαδικασία. Ο ίδιος προφανώς είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει.

Δεν θα δίναμε καμία δημοσιότητα στο γεγονός αν δεν επρόκειτο για έναν τραυματισμό ο οποίος έγινε σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες. Κάθε μέρα γίνονται εκατοντάδες τέτοιοι τραυματισμοί. Ήταν μια ατυχής αθλητική στιγμή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή