Ιβάνοφ: «Δεν υπογράφω τη συμφωνία, είναι ταπεινωτική για την ΠΓΔΜ»

epa05969414 FYROM President Georgi Ivano (R) gives a statement moments before he gave the mandate to form a new Government to the leader of the coalition, Zoran Zaev (L), that formed a majority in the Parliament, in Skopje, The Former Yugoslav Republic of Macedonia on 17 May 2017. EPA/TOMISLAV GEORGIEV
Print Friendly, PDF & Email

Κατηγορηματικά αρνητικός ως προς τη συμφωνία με την Ελλάδα, είναι ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, όπως τουλάχιστον τόνισε ο ίδιος πριν από λίγο στο διάγγελμα που απηύθυνε, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η λύση που έχει προταθεί «είναι ταπεινωτική για τη χώρα του».

Επίσης υπογράμμισε ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιθυμούσε να λύσει και ότι θα διχάσει την κοινωνία.

«Ο Ζάεφ εγκατέλειψε εντελώς τις εθνικές θέσεις»
Εξάλλου, κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ υπογραμμίζοντας ότι «εγκατέλειψε εντελώς τις εθνικές θέσεις της χώρας».

Επιπλέον σημείωσε πως η συμφωνία αλλάζει πέραν του ονόματος και το άρθρο του Συντάγματος που μιλά για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

«Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στη χώρα, θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες που ζουν στη Μακεδονία» ανέφερε συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή