«Ισως υπάρξει πρόταση για μπαράζ, αδικείται η Football League αν ανέβει μόνο μία ομάδα»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, που είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιώργος Χατζησαρόγλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» αναφέρθηκε στο ζήτημα που αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν από τη Football League.

Ο Χατζησαρόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι δεν αποκλείεται στο τραπέζι να πέσει και πρόταση για μπαράζ τεσσάρων ομάδων, της 13ης από την Super League και τριών από τη Football League, ενώ υπογράμμισε πως αν τελικά αποφασιστεί να ανέβει μόνο μία ομάδα από τη Football League, τότε η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση θα έχει αδικηθεί.

Σημειώνεται ότι οι προκηρύξεις των Super League και Football League διαφωνούν αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που είναι να προβιβαστούν και να υποβιβαστούν, συνεπώς τη λύση είναι υποχρεωμένη να δώσει η ΕΠΟ, η οποία συνεδριάζει την Τρίτη (21/8).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας:

“Στο συμβούλιο της ΕΠΟ θα πρέπει να εγκρίνουμε την προκήρυξη της Super League και της Football League, εκεί υπάρχει ένα σοβαρό θέμα καθώς οι δυο προκηρύξεις δεν συμφωνούν. Διαβάσαμε και τις δυο, καλό θα ήταν να υπήρχε μια συμφωνία νωρίτερα και αυτό να ήταν μια τυπική διαδικασία. Δυστυχώς όμως τώρα θα πρέπει εμείς να αποφασίσουμε για το πόσες ομάδες θα ανεβαίνουν και πόσες θα πέφτουν.

Η Super League θέλει να πέσουν τρεις ομάδες και να ανεβαίνει μια. Αυτή ήταν η συμφωνία με τον Υπουργό δηλαδή ενός πρωταθλήματος με 14 ομάδες .Η Football League έχει διαφορετική άποψη, πιστεύει ότι πρέπει να πέσουν τέσσερις ομάδες και να ανεβαίνουν δυο. Δεν συζητήθηκε ποτέ επισήμως να παίξουν μπαράζ ο 13ος της Super League με τον 2ο της Football League, ίσως πέσει στο τραπέζι και μπαράζ μεταξύ τεσσάρων ομάδων, της 13ης από την Super League και τριών από την κατώτερη κατηγορία”.

Σε ό,τι αφορά στην άποψη του Υπουργού, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ σημείωσε:

“Ο Υπουργός αρχικά επικεντρώνεται στην μείωση των ομάδων και δεν θέλει να παρέμβει στη διαδικασία αυτή. Και ο Υπουργός και η ΕΠΟ θέλουν να βρεθεί μια λύση με τις προκηρύξεις. Το θέμα των μπαράζ απορροφήθηκε και από τις δυο κατηγορίες. Νομίζω ότι η Football League θα αδικηθεί σε περίπτωση που θα ανεβαίνει μόνο μια ομάδα. Αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα που θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει απόφαση αναβολής της συνεδρίασης, γιατί πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα και όχι στο παραπέντε της έναρξης του πρωταθλήματος”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή