Κάθειρξη 42 ετών για τον βιαστή της Δάφνης

Print Friendly, PDF & Email

Ποινή 42 ετών κάθειρξης επιβλήθηκε στον 53χρονο βιαστή από τη Δάφνη. Ο δράστης, δικάστηκε ερήμην, αφού δεν θέλησε να καταθέσει στο δικαστήριο, για όσα φρικτά διέπραξε σε βάρος της 23χρονης φοιτήτριας που κρατούσε διά της βίας στο σπίτι του.

Το δικαστήριο του πρώτου βαθμού, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον έκρινε ένοχο για αρπαγή με σκοπό να εξαναγκάσει το θύμα του σε πράξη ή ανοχή για την οποία δεν είχε υποχρέωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Νωρίτερα και η εισαγγελέας είχε επίσης εισηγηθεί ενοχή του κατηγορουμένου. Τον χαρακτήρισε διεστραμμένο και σατανικό. Απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι οι πράξεις έγιναν με τη συναίνεση της 23χρονης, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να τη ναρκώσει, να τη δέσει και να τη φιμώσει, όπως και τη βρήκαν οι αστυνομικοί.

Επίσης απέρριψε το αίτημα του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η παρούσα δίνει μάχη για την υγεία της και θα πρέπει να φύγει από εδώ δικαιωμένη ώστε να προχωρήσει τη ζωή της».

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της οικογένειας της 23χρονης, λόγω της φύσης των αδικημάτων.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Μάιο του 2017, όταν οι αστυνομικοί κάνοντας έφοδο στο «κολαστήριο» της Δάφνης, αντίκρισαν ένα σοκαριστικό θέαμα. Η 23χρονη βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και κακοποιημένη. Αμέσως συνέλαβαν τον 53χρονο και μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο.

Τον Μάιο του 2017 οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας, είχαν δηλώσει στις αρχές την εξαφάνισή της, αναφέροντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, βοηθούσε έναν ανάπηρο άνδρα που διέμενε στη Δάφνη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι του 53χρονου και έφτασαν στα ίχνη του.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή