«Κάνω πρόταση 20 εκατ. στον Αλαφούζο να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξέφρασε την πρόθεσή του να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέπτυξε το πλάνο του για την Παναθηναϊκή πολιτεία στον Βοτανικό και τόνισε πως θα γίνει πρόταση 20 εκατ. ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου να παραχωρήσει τις μετοχές της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη.

Το αρχικό σχόλιο του κ. Γιαννακόπουλου: «Ο σύλλογος πρέπει να είναι αυτόνομος, αυτάρκης και αυτοδύναμος. Προσπάθησα μέσω Athens Alive να δώσω λύσεις. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. Προέχει να μην εξαρτάται ο Παναθηναϊκός από κανέναν, δεν γίνεται να εξαρτάται από κάποιον… τρελό που βάζει τα εκατομμύρια του. Το δήλωσα και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, δεν θα συνεχιστεί αυτό.

Για το πλάνο του Βοτανικού: «Το μπάσκετ, ο Ερασιτέχνης και η ποδοσφαιρική ομάδα χρειάζονται ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, δεν γίνεται να μην έχει δικό του γήπεδο και εγκαταστάσεις. ειδικά όταν της ανήκουν 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας

Εδώ και καιρό είχα ξεκινήσει προσπάθεια να αποκατασταθεί η αδικία. Το Athens Alive ήταν η καλύτερη δυνατή λύση σε όλα τα επίπεδα. ΤΟ ΟΑΚΑ παραμένει η καλύτερη λύση, αλλά θα καθυστερήσει. Αν και είχαν βρεθεί ξένοι επενδυτές, στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, η προσπάθεια ματαιώθηκε. Μετά από προτροπή ΑΛέξη Τσίπρα ξεκίνησα να εξετάζω τη λύση του Βοτανικού. Με έπεισε με το πάθος του ότι ο Βοτανικός είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο.

Λόγω των εκλογών, συναντήθηκα και με τον κύριο Μητσοτάκη. Και οι δύο αρχηγοί δεσμεύτηκαν και δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα σταθεί εμπόδιο. Ακομα και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, είναι ο πιο ένθερμος στο να γίνει πραγματικότητα. Θα γίνει ομάδα εργασίας. Είτε με διπλή ανάπλαση για να γίνει γήπεδο μπάσκετ είτε με κατασκευή γηπέδου σε διπλανό χώρο.

Με δεδομένη την αξία Λεωφόρου, ο σύλλογος απαιτεί ο χώρος να μας παραδοθεί για τα επόμενα 99 χρόνια Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει αποδεκτό.

Οσο δεν έχει γήπεδο είναι η μεγαλύτερη αδικία στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας.

Για πρώτη φορά βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα-δυνατά. Ωστε οι Παναθηναϊκοί να μπουν στο δικό τους σπίτι».

Για την πρόθεσή του να μπει στην ΠΑΕ: «Είναι αδύνατον ο σύλλογος να στηρίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο, όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα προχωρήσει. Ο άλλοτε πρέσβης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη δεν υπάρχει.

Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι στην Ευρώπη και στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόλυπτοι και πολλά τμήματα ήταν στην Α2. Σημάνω συναγερμό, είναι το τελευταίο καμπανάκι πριν την ολική καταστροφή.

Μου ζητήθηκε να μπω στην ΚΑΕ, το έκανα, μου ζητήθηκε να σώσω τον ερασιτέχνη, το έκανα. Μου ζητάτε να μπω στην ΠΑΕ, είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να γίνουν τα εξής:

Η πολιτεία να θωρακίσει την ΠαναθηναϊΚή Πολιτεία στον Βοτανικό. Να εγγραφούν περισσότερα μέλη στην ομάδα και όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν. Εν συνεχεία θα ζητήσουμε από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές. Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Κάνω μια πρόταση 20 εκατ. στον Αλαφούζο να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη.

Θα δωρίσω τις μετοχές της ΚΑΕ, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25 εκατ και αποτελεί μεγάλο brand name και όχι μια χρεοκοπημένη ομάδα που ζει το δικό της brexit. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Κουράστηκα να είμαι ο μόνος που παλεύει. Δεν υπάρχει κανείς. Βλέποντας το σύλλογο να μικραίνει δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνω. Ελπίζω αυτά να είναι επαρκή κίνητρα για να αναστηθεί ο σύλλογος μέσα από την παρουσία του κόσμου. Οι άνθρωποι δεν ζουν για πάντα ούτε πρέπει να είμαστε δέσμιοι. Μέχρι να διασφαλιστεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία θα ηγούμαι της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα προκηρύξω εκλογές. Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα εκλέγεται στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Θα σας παρουσιάσουμε πώς κάθε Παναθηναϊκός θα μετέχει σε αυτό».

Για το αν έχει την αίσθηση ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα δεχθεί την πρότασή του: «Με τον κύριο Αλαφούζο έχω να μιλήσω πάνω από ένα χρόνο. Ο κύριος Αλαφούζος έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται να μείνει. Εδώ είναι η λύση. Ουσιαστικά θα μπουν στην τσέπη του 20 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει πρώτα να θωρακιστεί το έργο, θα πρέπει ο κόσμος της ομάδας να κινητοποιηθεί και το τρίτο θα είναι να παραλάβουμε τις μετοχές του Αλαφούζου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή