«Ανατριχιάζω όποτε τραγουδάω τον Εθνικό ύμνο, θέλω να τους κάνω όλους περήφανους»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Κάρλος Ζέκα αισθάνεται πιο Έλληνας και από Έλληνα. Ο διεθνής μέσος αποκάλυψε ότι όταν τραγουδάει τον Εθνικό ύμνο ανατριχιάζει.

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο αρχηγός της Κοπεγχάγης, Κάρλος Ζέκα, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στην Δανία, την Εθνική Ελλάδος, τον Άγγελο Αναστασιάδη αλλά και το μήνυμα του προς τον Σκίμπε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία του στην Κοπεγχάγη: «Οι διαφορές που βλέπω είναι έξω από το γήπεδο και όχι στο αγωνιστικό κομμάτι. Όπου και να πάμε να παίξουμε έχει πολύ κόσμο, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω πως οι Δανοί έχουν περισσότερο κόσμο από τους Έλληνες στα γήπεδα. Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά γιατί το επίπεδο είναι το ίδιο μπορεί και στην Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Εδώ όμως έχεις την ησυχία σου, μπορεί σε ένα παιχνίδι να μην παίξεις καλά και να σε βοηθήσουν στο επόμενο να παίξεις καλύτερα ενώ στην Ελλάδα υπάρχει πίεση».

Για το γεγονός ότι τραγουδάει τον Εθνικό μας ύμνο: «Το κάνω γιατί το νιώθω και ήθελα να μάθω τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας. Θέλω όπως τραγουδάνε όλοι οι Έλληνες από το σπίτι θέλω να το τραγουδάω και εγώ από το γήπεδο, όταν τραγουδάω τον Εθνικό ύμνο ανατριχιάζω. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα γιατί αυτά που έχω καταφέρει τα οφείλω στην Ελλάδα, ότι είμαι σαν παίκτης και σαν άνθρωπος τα οφείλω στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Έλαβα αγάπη από πολλούς Έλληνες και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί με αγκάλιασαν από την πρώτη φορά και έχουν σεβασμό για εμένα, οπότε και εγώ θέλω να τους κάνω όλους περήφανους».

Για το τι σημαίνει η Ελλάδα για εκείνον: «Είναι δύσκολο να σας πω με λόγια. Εγώ θέλω όταν τελειώσω το ποδόσφαιρο να μείνω στην Ελλάδα μόνιμα αν και η οικογένεια μου ζει στην Πορτογαλία και τα παιδιά μου που είναι μικρά και τα επισκέπτομαι γιατί μου λείπουν αλλά θέλω να είμαι στην Ελλάδα όσο περισσότερο μπορώ, με κάνει χαρούμενο και περνάω πολύ καλά. Δεν είναι εύκολο να είμαι μακριά από την οικογένεια μου γιατί τα παιδιά μου είναι μικρά, όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο ακόμα θα είναι μικρά οπότε θα είναι στην αρχή πολύ δύσκολο, μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου θα μείνω μαζί τους μετά θα πάω στην Ελλάδα μόνιμα και μακάρι να έρθουν μαζί μου».

Για την αποτυχία της Εθνικής στο Nations League: «Δεν πήγαμε καλά και δεν ξέρω τον λόγο, μάλλον είδαμε τον όμιλο και τους υποτιμήσαμε. Μετά όταν καταλάβαμε ότι πρόκειται για καλές ομάδες το μετανιώσαμε, εμείς δουλέψαμε σκληρά ωστόσο αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Είμαστε μόνο μία εβδομάδα μαζί του, μας έδειξε ο προπονητής πως του αρέσει να παίζουμε και τι ήθελε να κάνουμε, μας έδειξε πράγματα. Θέλει να παίξουμε πιο επιθετικά, να κάνουμε παιχνίδι κατοχής και να δημιουργούμε πολλές φάσεις, αυτό μας ζήτησε και έτσι πιστεύει πως θα φέρουμε τον κόσμο στον γήπεδο, δεν είναι ωραίο να παίζεις ένα παιχνίδι με την Εθνική και να βλέπεις λίγο κόσμο στο γήπεδο. Τους δικαιολογώ όμως γιατί δεν είναι χαρούμενοι με την εμφάνιση της ομάδας, σίγουρα άμα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο και παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο θα φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για τις πρώτες κουβέντες που του είπε ο Αναστασιάδης: «Εγώ ήρθα πιο αργά λόγω της πτήσης, ήταν να πάμε κατευθείαν στο φαγητό και εγώ πήγα να αλλάξω, οπότε μου είπε: «κάλως ήρθες» και με ρώτησε: «πως ήμουν αν είχα καλή πτήση και αν αισθανόμουν κουρασμένος», μου είπε επίσης ότι θα μιλήσουμε αργότερα όταν θα είμαστε όλοι μαζί για να μας πει τι ήθελε από την ομάδα».

Για το τι φταίει για τις προβληματικές εμφανίσεις: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα γιατί έχουμε καλούς παίκτες και ομάδα αλλά κάτι μας λείπει. Νομίζω πως ο προπονητής θα βρει αυτό που λείπει, γιατί βλέπω ότι θέλει πολύ να αλλάξει τα πράγματα, οπότε θα βρει την λύση για να γίνουμε ξανά μια μεγάλη ομάδα όπως στο παρελθόν» Πραγματικά εγώ δεν γνωρίζω το πρόβλημα, σίγουρα δεν είμαστε καλά γιατί μπορούσαμε να περάσουμε, αυτό δείχνει κάτι. Για αυτόν τον λόγο βέβαια αλλάξαν τον προπονητή γιατί ο καινούργιος μπορεί να βρει την λύση, μπορεί να φταίει η ψυχολογία μας».

Για την κλήρωση των προκριματικών του EURO 2020: «Περιμένω δυνατές ομάδες, θα είναι δύσκολο σίγουρα αλλά είμαι σχεδόν έναν χρόνο στην Εθνική και όταν παίξαμε με τις μεγάλες ομάδες παίξαμε πολύ καλά εκτός από ένα παιχνίδι στην Κροατία. Οι αντίπαλοι μας θα νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από εμάς αλλά εμείς θα τους αποδείξουμε το αντίθετο. Ίσως να είναι καλύτερο να παίξουμε κόντρα σε δυνατές ομάδες για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι γιατί με τις αδύναμες ομάδες είναι πιο πιθανόν να την πατήσεις στις αντεπιθέσεις».

Το μήνυμα προς τον Σκίμπε: «Έφταιγε ο Σκίμπε αλλά έφταιγε και εμείς που ήμασταν μέσα. Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί εκείνος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Εθνική Ελλάδος, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι καλύτερο στην ζωή του».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή