Με ψυχολογικά προβλήματα ο μάρτυρας του ΣΔΟΕ, ζήτησε να καταθέσει o Βίκτωρας

Print Friendly, PDF & Email

Ανατροπές και μη αναμενόμενες εξελίξεις υπήρξαν στη δίκη για την Κάρτα Υγείας στην οποία είναι κατηγορούμενα 22 μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2013.

Αρχικά, ο ένας από τους δύο μάρτυρες (υπάλληλος του ΣΔΟΕ), ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε στην προηγούμενη συνεδρίαση να καταθέσει, αφού αισθάνθηκε αδυναμία και ζάλη, παρέδωσε στο δικαστήριο μέσω του γιου του ιατρική γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό, σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ακολουθεί αγωγή και δεν μπορεί να καταθέσει.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, που είναι πλέον συνταξιούχος, είχε συντάξει με την ιδιότητα του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ τις εκθέσεις για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης μέχρι να έρθει ο μάρτυρας να καταθέσει. Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι η αναβολή ισοδυναμεί με κωλυσιεργία και αντί για αναβολή θα μπορούσε να γίνει διακοπή.

Ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της διακοπής λέγοντας ότι κατάθλιψη έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταθέσουν και ότι είναι περίεργο ότι του συνέβη από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει τη δίκη όπως ζήτησε ο εισαγγελέας και η πολιτική αγωγή, προκειμένου ο μάρτυρας να έρθει να καταθέσει. Μάλιστα, ζητήθηκε από τον γιο του να προσκομίσει χαρτί και από δημόσιο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι συνολικά οι μάρτυρες κατηγορίας είναι μόνο δύο. Η μία μάρτυρας, επίσης υπάλληλος του ΣΔΟΕ, δεν εισέφερε κάποιο νέο στοιχείο στην υπόθεση, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας είναι αυτός που εμφάνισε στα τέλη Σεπτέμβρη τα ψυχολογικά προβλήματα.

Επανεμφάνιση Βίκτωρα που ζήτησε να καταθέσει

Στη συνέχεια διαβάστηκε έγγραφο που έστειλε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στην Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας να καταθέσει ως μάρτυρας επειδή γνωρίζει τα στοιχεία της υπόθεσης και επειδή όπως υποστήριξε υπάρχουν στοιχεία που δεν θα παρουσιάσουν μάρτυρες γιατί φοβούνται την αντίδραση των κατηγορούμενων και ότι επιχειρήθηκε μέσω της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ να ζητηθεί από την Ομοσπονδία να παραιτηθεί από την πολιτική αγωγή στη δίκη.

Η επιστολή Μητρόπουλου προκάλεσε αίσθηση και αρνητικές αντιδράσεις μεταξύ των κατηγορουμένων, όλοι οι συνήγοροι των οποίων τάχθηκαν κατά της αποδοχής του αιτήματός του για να παραστεί ως μάρτυρας. Μεταξύ άλλων οι συνήγοροι της υπεράσπισης είπαν:

– «Θα μπούμε στη διαδικασία ύβρεων και θα γίνει η δίκη θεατρική διαδικασία»

– «Δεν ήταν μέλος ούτε στην ΕΠΟ, ούτε στην ΕΠΑΕ όταν λήφθηκαν οι αποφάσεις για την κάρτα υγείας»

– «Δεν έχει κανένα έρεισμα να βρίσκεται εδώ ο συγκεκριμένος παράγοντας»

– «Είναι επικίνδυνος για τη διαλεύκανση της αλήθειας»

– «Είναι ένας δημοσιογράφος που δεν έχει να εισφέρει τίποτα, είναι γνωστός αντίπαλος του Γκαγκάτση και βρίσκεται σε αντιπαλότητα και με άλλους παράγοντες»

– «Η παρέμβαση δεν προβλέπεται δικονομικά, το έγγραφο δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη δικογραφία».

Τον λόγο πήρε εκ των βασικών κατηγορουμένων, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος είπε ότι ο Μητρόπουλος αποχώρησε από το ποδόσφαιρο το 2001 οπότε δεν μπορεί να ξέρει τι συνέβη και ότι ως εκδότης όπως αυτοπροσδιορίζεται «επιτίθεται με μία σειρά άρθρων σε βάρος μου και η γνώση του περιορίζεται μόνο στα δημοσιεύματα».

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κληθεί να καταθέσει ο Μητρόπουλος στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ η πλευρά της πολιτικής αγωγής είπε ότι δεν έχει αντίρρηση με την κλήτευση του Μητρόπουλου.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα του Βίκτωρα Μητρόπουλου, όπως είχαν ζητήσει οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, επειδή υπό τα δεδομένα αυτά και στο παρόν στάδιο της δίκης δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις με βάση το άρθρο 33 ώστε να κληθεί ως μάρτυρας και ως εκ τούτου η μαρτυρία του δεν καθίσταται αναγκαία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή