“Κάρτα υγείας”-“Koriopolis”: Το ποδόσφαιρο αναστενάζει στο Εφετείο Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email

Την Τρίτη 5/12, δύο κατ’ εξοχήν ποδοσφαιρικές δίκες θα διεξαχθούν στο Εφετείο Αθηνών.

Στον πρώτο όροφο του Εφετείου θα συνεχιστεί με την ίδια σύνθεση – παρά το αίτημα των κατηγορούμενων για αναβολή, που θα σήμαινε την αλλαγή της –  η δίκη της “κάρτας υγείας”.

Κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος είναι 22 πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ μεταξύ των οποίων και τους τέσσερις προέδρους αυτής, από το 2001 έως το το 2016.

Κατηγορούνται για απιστία, επειδή χρηματοδοτώντας για πολλά χρόνια ένα έργο που δεν γινόταν (μετρήσεις υγείας ποδοσφαίριστών) ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό απόσπασμα της αναφοράς των δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στο οποίο επιρρίπτονται ευθύνες στην ΕΠΟ για την καταστρατήγηση των όρων σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

“Koriopolis”: Η ώρα των προτάσεων της εισαγγελέως

Την ίδια ημέρα στην αίθουσα τελετών θα συνεχιστεί η μεγαλύτερη ποινική δίκη που έγινε ποτέ και αφορά σε αδικήματα που κατά το κατηγορητήριο τελέστηκαν με αφορμή ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πρόκειται για το επονομαζόμενο «μεγάλο koriopolis», που αφορά τους «στημένους αγώνες» της περιόδου 2008 – 2011 με κατηγορούμενα 84 πρόσωπα, πολλά εκ των οποίων είχαν ή έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

H εισαγγελέας έδρας, Π. Ζάκκα, αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις της για τις ποινές στους κατηγορούμενους.

Αυτό επρόκειτο να συμβεί την περασμένη Παρασκευή όμως η δίκη διεκόπη λόγω αιτήματος της εισαγγελέως

Αρχικά η εισαγγελέας διάβασε τις διατάξεις των νόμων που αφορούν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμένους, όπως, κατά περίπτωση, «εγκληματική οργάνωση», «αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα», «δωροδοκία – δωροληψία», παράνομο στοίχημα κ.ά.

Στη συνέχεια διάβασε αποσπάσματα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, επισημαίνοντας ότι κατά την ακροαματική διαδικασία παρατηρήθηκε δυσχέρεια επειδή κάποιοι από τους μάρτυρες δεν θυμούνταν και άλλοι άλλαξαν τις καταθέσεις τους, προσθέτοντας ότι αυτό θα εκτιμηθεί…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή