Κέντρο έρευνας και e-ασφάλειας στο Ισραήλ ανοίγει η Kaspersky Lab

Print Friendly, PDF & Email

Η ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab άνοιξε κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) στην Ιερουσαλήμ, το οποίο θα ασχολείται με τη μελέτη και την ανάλυση των απειλών στον κυβερνοχώρο οι οποίες αφορούν sτις νέες τεχνολογίες (όπως είναι το «διαδίκτυο των πραγμάτων», συμπεριλαμβανομένων υποδομών και συσκευών των επιχειρήσεων ή των αυτοκινήτων που έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο).

Πρόκειται για το δεύτερο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Kaspersky Lab που ανοίγει μέσα σε έναν χρόνο στο εξωτερικό: παρόμοιο κέντρο εγκαινιάστηκε στην Ιρλανδία τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι εμπειρογνώμονες της Kaspersky Lab στο Ισραήλ, θα συνεργάζονται με συναδέλφους τους από άλλες χώρες και θα ανταλλάσσουν πληροφορίες που αφορούν τις απειλές στον κυβερνοχώρο για τις επιχειρήσεις και ιδιώτες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο γενικός διευθυντής της Kaspersky Lab Γιεβγκένι Κασπέρσκι αναφερόμενος στην επιλογή της
εταιρείας του να ανοίξει ένα τέτοιο κέντρο στο Ισραήλ, είπε ότι «το Ισραήλ είναι ένας από τους σημαντικούς κόμβους τεχνολογίας περιλαμβανομένης και της διαδικτυακής ασφάλειας».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «η ψηφιακή επανάσταση συνεχίζεται και ο κόσμος γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος. Ήδη αυτή τη στιγμή οι λεγόμενες “έξυπνες” συσκευές είναι πολύ περισσότερες, από τους ανθρώπους που υπάρχουν στην Γη και από αυτές όλο και πιο πολύ εξαρτάται η καθημερινή μας ζωή».

Η πλειονότητα των συσκευών και συστημάτων αυτών είναι τρωτή στις κυβερνοεπιθέσεις και το κέντρο της Ιερουσαλήμ «θα επικεντρωθεί σ’ αυτού του είδους τις απειλές και στους τρόπους αντιμετώπισης τους».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή