Κέρδισε στα χαρτιά ο Εργοτέλης το ματς με την Σπάρτη, -3 στους Λάκωνες

Print Friendly, PDF & Email

Στα χαρτιά με 3-0 κέρδισε ο Εργοτέλης τον αγώνα με την Σπάρτη σύμφωνα με την απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Football League.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας είχε διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου για την 18η αγωνιστική με την Σπάρτη να αποσπάει τότε ισοπαλία 1-1. Ο Εργοτέλης κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης διότι οι Λάκωνες χρησιμοποίησαν πέντε ξένους ταυτόχρονα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 8 Μαρτίου κι έναν μήνα μετά οι Κρητικοί δικαιώθηκαν ανεβαίνοντας έτσι στους 42 βαθμούς δύο πίσω από τον δεύτερο της βαθμολογίας Απόλλων Λάρισας.

Αντίθετα η Σπάρτη είναι πλέον τελευταία στην βαθμολογία, καθώς της αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί με συνέπεια να υποχωρήσει στους 14.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ως προς την ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. 88 κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ στις 23/2/2019:

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον αγώνα υπέρ της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ με σκορ 3-0, ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος στην ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ και της ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ χρηματική ποινή, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ».

Οι Λάκωνες τιμωρήθηκαν επίσης με 2.000 ευρώ πρόστιμο, καθώς είχαν δικαστεί ερήμην για τη μη αναγραφή προπονητή – κατόχου UEFA Pro στο ματς με τον Βόλο. Η απόφαση:

«ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ Α.Ε ΣΠΑΡΤΗ, χρηματική ποινή ύψους δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας με ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ, 17/3/2019)».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή