Κίνηση διαιτητών για αποχή από την 13η αγωνιστική στο πλευρό τους και ο Περέιρα

Print Friendly, PDF & Email

Στην απόφαση να προχωρήσουν σε αποχή μετά την 13η αγωνιστική προχώρησαν οι διαιτητές της Super League εφόσον δεν τακτοποιηθεί το θέμα με τις οφειλές τους.

Οι διαιτητές έχουν φτιάξει μία επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Σιδηρόπουλο, Μάνταλο και τον βοηθό Κωσταρά. Η συγκεκριμένη επιτροπή απέστειλε μέιλ προς όλους τους διαιτητές της Super League προτείνοντας ως μέτρο πίεσης προς την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή την αποχή, διότι υπάρχουν οφειλές από πέρυσι, ενώ δεν έχουν πληρωθεί ούτε για τις 10 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε μέσω πλατφόρμας στο Google και οι διαιτητές αποφάσισαν τελικά να υλοποιήσουν την πρόταση της επιτροπής και να προχωρήσουν σε αποχή μετά την 13η αγωνιστική εάν δεν βρεθεί τρόπος να αποζημιώνονται κάθε μήνα για τις διαιτησίες τους.

Για αυτήν την απόφαση ενημέρωσαν και τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, με σχετική επιστολή:

«Σας κοινοποιούμε την απόφαση των διαιτητών να μη συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ από την 13η αγωνιστική και μετά. Η απόφαση των διαιτητών αξιώνει την εξόφληση των οφειλομένων του πρωταθλήματος 2017-18 μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση η αξίωση είναι να γίνεται η καταβολή των οφειλομένων που θα προκύπτουν κάθε μήνα στο κάθε πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα έτσι ώστε να μην υπάρχουν χρωστούμενα».

Ο Περέιρα άναψε το «πράσινο» φως στους διαιτητές και τάσσεται στο πλευρό τους διότι πρέπει να σταματήσει το πρόβλημα με τις συσσωρευμένες οφειλές.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ένα χρέος 340.000 ευρώ από το περσινό πρωτάθλημα, το οποίο είναι της Super League, ενώ υπενθυμίζεται ότι φέτος δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση και βρισκόμαστε ήδη στην 10η αγωνιστική.

Το θέμα θα συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα (20/11) στη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση της ΕΠΟ έχει προτείνει να μπει σε ισχύ ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο κάθε μήνα οι ΠΑΕ θα αποδίδουν στην ομοσπονδία τα χρήματα, που αντιστοιχούν για την αποζημίωση των διαιτητών στους αγώνες τους οποίους είναι γηπεδούχες. Μία άλλη σκέψη είναι να καταβάλλονται τα χρήματα σε κωδικό της ΕΠΟ κάθε Παρασκευή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή