Και εγένετο Brexit: Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 47 χρόνια εκτός ΕΕ

Print Friendly, PDF & Email
Το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο Brexit είναι γεγονός, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε και επισήμως από την ΕΕ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η πρωθυπουργική κατοικία είχε φωταγωγηθεί με τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και άλλα κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Λονδίνου.

Στην πλατεία μπροστά στο κοινοβούλιο υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου με σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετέχοντας σε εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του Brexit και η καμπάνια “Leave means Leave”.

Brexit σε πανηγυρικό τόνο

Σε μία μεγάλη οθόνη που στήθηκε από τους διοργανωτές προβλήθηκε βίντεο με μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Βρετανίας ως μέλους της ΕΕ, μέχρι και το Brexit.

Μία αυτοσχέδια χάρτινη μινιατούρα του Big Ben είχε στηθεί, με κολλημένο το σύνθημα «Κάντο Μπόρις», και κάποιοι χτυπούσαν κουδούνια και ντραμς για να σημάνουν συμβολικά την έξοδο της Βρετανίας. Κάποιοι άλλοι, τυλιγμένοι με τις βρετανικές σημαίες, ή με κοστούμια στα χρώματα της σημαίας χόρευαν υπό τη μουσική του Τομ Τζόουνς και των Κουίν.

Ενάντια στο Brexit η Σκοτία

Στη Σκοτία, πάντως, που αποφάσισε να κρατήσει υψωμένη την σημαία της ΕΕ πάνω από το τοπικό κοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις «Ανάψτε φως για την Ευρώπη» από υποστηρικτές που επιθυμούν την παραμονή στην ΕΕ.

Πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από τη Βουλή, κρατώντας αναμμένα κεριά και πανό με συνθήματα όπως «Το Εδιμβούργο για την Ευρώπη – Για το μέλλον μας στην ΕΕ», θέλοντας να τονίσει την αντίθεσή του στην αποχώρηση. Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, εκείνοι που βλέπουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επαναφέρουν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο απόσχισης της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: politik

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή