Κακουργηματική δίωξη σε 7 άτομα για το ΟΦΗ-Αιγινιακός από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης

Print Friendly, PDF & Email

Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Γιώργος Νούλης άσκησε επτά διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακός, μεταξύ άλλων στους πρώην προέδρους των δύο ομάδων Φ. Τσάλο και Γ. Νιώπα.

Ο αγώνας ΟΦΗ – Αιγινιακός διεξήχθη για το πρωτάθλημα της Football League τον Νοέμβριο του 2017 και η τακτική δικαιοσύνη διερευνά αν υπήρξε χειραγώγησή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dikisports.blogspot.com ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Γιώργος Νούλης άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η δίωξη στρέφεται κατά:

– των τότε προέδρων των δύο ομάδων (Φώτης Τσάλος – Γιάννης Νιώπας). Ο δεύτερος πάντως, με αποκλειστικές δηλώσεις του στο SDNA είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

– του παράγοντα του ΟΦΗ Γιώργο Πηρουνάκη

– του προπονητή Κώστα Νικολαΐδη και

– των ποδοσφαιριστών Βασίλη Λιόλιου, Θανάση Τόλιου, Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου.

Η ποινική δίωξη είναι κακουργηματική γιατί ο αγώνας περιλαμβάνονταν σε στοιχηματικό κουπόνι (όχι του ΟΠΑΠ). Πλέον στο αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα με αθέμιτα μέσα, προβλέπεται ποινή κάθειρξης (φυλάκιση έως 10 έτη).

Υπενθυμίζεται ότι για τις δύο ομάδες υπάρχει εισήγηση για υποβιβασμό από το Ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και απομένει η απόφαση. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής στις 7 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή