“Oφσάιντ το γκολ του Ρόουζ, προηγήθηκε φάουλ του Τσιμίκα πριν το πέναλτι του ΟΣΦΠ”

Print Friendly, PDF & Email

Δύο αγώνες της 19 ημέρας της Super League 1 σήκωσαν την περισσότερη κουβέντα όσον αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις.

Στο Καραϊσκάκης, σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Ναούμ Μιντιούρη, ούτε η επικοινωνία του Τζοβάρα με το VAR βοήθησε ώστε αφενός να μην μετρήσει, ως οφσάιντ, το γκολ του Ρόουζ και αφετέρου να σφυριχτεί φάουλ του Τσιμίκα στο Φετφατζίδη στο ξεκίνημα της φάσης, στη συνέχεια της οποίας ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι.

Στην Τούμπα, σ’ ένα παιχνίδι με πολλές και δύσκολες φάσεις, ο Σκουλάς χρησιμοποίησε πολλές φορές το VAR, προχώρησε σε διόρθωση αποφάσεων, ωστόσο, σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, έπρεπε, αφού έκανε on field review, να υποδείξει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αουγκούστο στο Μπόρχα.

Αναλυτικά: 

Αγώνας: Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-2 Διαιτητής: Κατσικογιάννης, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 68′ σωστά o διαιτητής δίνει πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ για χέρι του Κόρμπου μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου έπειτα από σουτ του Φιγκεϊρέδο και σωστά παρατηρεί τον ποδοσφαιριστή με την κίτρινη κάρτα.

Στο 94′ σωστά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση, παρά τις διαμαρτρίες του Εμμανουηλίδη και άλλων παικτών του Πανιωνίου για χέρι ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ.

Δόθηκαν πολλές κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή, συνολικά οκτώ και σε κάποιες αποφάσεις του δεν φάνηκε σίγουρος.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Παναιτωλικός-Λαμία 1-1 Διαιτητής: Τζήλος, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 53′ ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Τζανακάκης κρατάει τον Καραμάνο της Λαμίας, η οποία βρίσκεται σε υποσχόμενη επίθεση. Ο διαιτητής δεν έδειξε ως όφειλε την κίτρινη κάρτα στον Τζανακάκη η οποία θα ήταν η δεύτερη και θα είχε αποβληθεί.

Στο 76′ ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Αλβάρεζ έχοντας την μπάλα στα πόδια του εγκλωβίζεται μέσα στην περιοχή από τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας πέφτει στο έδαφος και ο διαιτητής που ήταν κοντά στην φάση σωστά διέταξε την συνέχιση του αγώνα.

Στο 94′ ο τερματοφύλακας της Λαμίας θεωδορόπουλος πέφτει απρόσεκτα πάνω στον ποδοσφαιριστή Ντάουντα του Παναιτωλικού τον ρίχνει στο έδαφος, ο διαιτητής και πάλι κοντά στην φάση καταλόγισε την παράβαση σωστά και χωρίς την βοήθεια του VAR.

Γενικά η διαιτησία του Τζηλου ήταν καλή, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, είχε όμως ένα λάθος με την κίτρινη που δεν έδωσε στο 54′.

Βαθμολογία: 8.10

Αγώνας: Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1 Διαιτητής: Φωτιάς, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε αυτό το παιχνίδι η διαιτησία ήταν καλή. Ο διαιτητής είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς και αυτό επιβεβαιώθηκε από την φάση του γκολ του Παναθηναϊκού που δεν μέτρησε.

Συγκεκριμένα, στο 32′ ο Σένκεφλντ πετυχαίνει γκολ, όμως ο πρώτος βοήθος Δημητριάδης υπέδειξε οφσάιντ το Δώνη. Ο διαιτητής επικοινώνησε με το VAR και διατήρησε την απόφαση που ήταν σωστή αφού στην αρχή της φάσης ο Δώνης ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέασε τη φάση.

Από εκεί και πέρα είχαμε πολύ χρήση του πειθαρχικού ελέγχου από τον διαιτητή της αναμέτρησης, αρκετές κίτρινες που ήταν όλες σωστές.

Στο 88′ σωστά ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Μπαριέντος για μαρκάρισμα στον Ανουάρ.

Από εκεί και πέρα δεν είχε κάτι άλλο το παιχνίδι, εξελίχθηκε καλά, στην φάση του παιχνιδιού δηλαδή στο γκολ που δεν μέτρησε, βοηθός και διαιτητής αποφάσισαν σωστά.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: ΑΕΚ-Λάρισα Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο παιχνίδι αυτό δεν υπήρχε κάποια αμφισβητούμενη φάση.

Καλή η διαιτησία του Διαμαντόπολου. Ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών. Ήταν γρήγορος στις αποφάσεις του και φαίνεται να έχει βρει καλά πατήματα.

Στο 73′ σωστή η απόφαση του βοηθού Τριανταφύλλου, που υπέδειξε το Βράνιες σε θέση οφσάιντ.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Ατρόμητος-Βόλος Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Σέζος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε δύσκολη φάση για τον διαιτητή και ελάχιστες φάσεις γενικότερα, είχαμε μια καλή παρουσία από τον διαιτητή Ευαγγέλου. Είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς και ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις.

Στο 61′ σωστά δεν καταλόγισε παράβαση στο μαρκάρισμα του Γκάλο στον Τόρες και διατηρεί την απόφασή του και μετά την επικοινωνία με το VAR.

Στο 82′ σωστά και παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχών για χέρι του Μάρτζη, δεν καταλόγισε παράβαση.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης Διαιτητής: Σκουλάς, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 29′ ο Σφιντέρσκι πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR για να εξετάσει αν σωστά εκτελέστηκε το φαουλ από το Λημνιόπρος τον Βιεϊρίνια  στο ξεκίνημα της φάσης  και κατακύρωσε το γκολ αφού δεν υπήρξε παράβαση. Ο κανονισμός σε αυτήν την περίπτωση αναφέρει ότι όταν ακουμπηθεί η μπάλα και κινηθεί είναι μες στο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να πάρει περιστροφή γύρω από τον άξονά της άρα σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι. Στη συνέχεια η μπάλα πήγε από αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης και κατέληξε στον Σφιντέρσκι. Δεν υπάρχει οφσάιντ. Σωστά μέτρησε το γκολ.

Στο 38′ ο διαιτητής ενώ δεν είχε διαπιστώσει παράβαση στη φάση, πήγε στο VAR και έκανε on field review για να εξετάσει αν υπήρξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στη διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ των Αουγκούστο και Μπόρχα. Ο διαιτητής αφού χρησιμοποίησε το VAR έπρεπε να δώσει το πέναλτι διότι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πέφτει ατσαλα στον Μπόρχα, ο οποίος πήρε πρώτος την μπάλα. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σφιντέρσκι μέσα στην περιοχή.  Δεν υπήρξε πέναλτι. Το χέρι είναι τραβηγμένο προς τα πίσω και ο παίκτης δεν είχε πρόθεση να παίξει με την μπάλα. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι από τον διαιτητή. Η απόφαση διατηρήθηκε και μετά από επικοινωνία με τον VAR.

Στo 58′ αρχικά το γκολ του Πέλκα δεν μετράει έπειτα υπόδειξη του βοηθού Δημόπουλου για οφσάιντ. Ο διαιτητής επικοινώνησε με τον Παπαπέτρου στο VAR και τελικά κατακύρωσε γκολ. Σωστή η απόφαση του διαιτητή, λάθος του βοηθού. Δεν υπήρξε οφσάιντ, αφού  καλύπτονταν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Στο 65′  αρχικά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε πτώση του Σφιντέρσκι μετά από μαρκάρισμα του Σοάρες. Με την χρήση του VAR είδαμε ότι ο παίκτης είναι οριακά έξω από την περιοχή, επομένως σωστά δόθηκε το φάουλ και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα.

Στο 87′ ο Αστέρας μείωσε σε 3-1 ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση χρειάστηκε η χρήση VAR για να μετρήσει το γκολ. Το γκολ είναι κανονικό ο σκόρερ του αστέρα Μάρκ Φερνάντεζ έρχεται από πίσω, ο συμπαίκτης του Χάουρεγι δεν ακουμπάει την μπάλα προκειμένου να τον βγάλει οφσάιντ, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του, δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ.

Βαθμολογία: 7.50

Αγώνας: Ολυμπιακός-Άρης Διαιτητής: Τζοβάρας, Διαιτητής VAR: Κομίνης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 37′ στο γκολ που πετυχαίνει ο Άρης, ο επιθετικός Ρόουζ είναι σε θέση οφσάιντ. Ο βοηθός Ακρίβος δεν το υπέδειξε. Ο διαιτητής επικοινώνησε με το VAR και διατήρησε την απόφαση να μετρήσει το γκολ. Υπήρξε κακή εκτίμηση και από το βοηθό και το VAR. Το γκολ αυτό δεν έπρεπε να μετρήσει.

Στο 61′ μπροστά στον βοηθό Κωνσταντόπουλο γίνεται ένα σπρώξιμο του Τσιμίκα στον Φετφατζίδη για να του πάρει την μπάλα. Δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν το σημείωσε ο βοηθός. Στη συνέχεια της φάσης γίνεται η επίθεση του Ολυμπιακού και σωστά καταλόγιζεται πέναλτι για μαρκάρισμα του Βελεθ στον Βαλμπουενά από το οποίο επιτεύχθηκε το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων. Και σε αυτή την περίπτωση είχαμε λάθος εκτίμηση της φάσης. Αρχικά το λάθος ξεκινάει από τον βοηθό ο οποίος δεν υποδεικνύει την παράβαση, έπειτα ο VAR, παρότι εξέτασε τη φάση, δεν ενημέρωσε τον διαιτητή ότι υπάρχει φάουλ του Τσιμίκα. Εν συνεχεία ο διαιτητής είδε την φάση του πέναλτι που σωστά σημείωσε αλλά δεν καταλόγισε την παράβαση που προηγήθηκε.

Στο 72′ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή έξοδο του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο Δεληζησης του Άρη πιάνει την κεφαλιά και βρίσκει τον Λάρσον ο οποίος θα βρει στο δοκάρι για να έρθει ο Ρόουζ να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Αρχικά το γκολ μέτρησε, όμως στη συνέχεια μετά από επικοινωνία με το VAR sωστά ακυρώθηκε διότι ο Δελhζησης ;htan σε θέση οφσάιντ και δεν καλυπτόταν από δύο αμυντικούς όπως ορίζει ο κανονισμός.

Βαθμολογία: 7.90

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή