«Καμία ανοχή σε όσους δείχνουν ρατσιστική ή διακριτική συμπεριφορά»

Print Friendly, PDF & Email

Μήνυμα για το 2017 που έφυγε και το 2018 που μετρά ήδη τις πρώτες ημέρες του, έστειλε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το τέλος της πρώτης μου πλήρους χρονιάς ως προέδρου της UEFA παρέχει μια ιδανική ευκαιρία να προβληματιστούμε για τους 12 μήνες κατά τους οποίους η UEFA προχώρησε με σκοπό και εμπιστοσύνη στην υπηρεσία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μέσα στο 2017, συνεχίσαμε στην κύρια αποστολή μας για προστασία, προώθηση και ανάπτυξη του παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα αυτής της ηπείρου. Οι προτάσεις μεταρρύθμισης που εγκρίθηκαν στο συνέδριο της UEFA στο Ελσίνκι τον Απρίλιο ενισχύουν τα θεμέλια της UEFA και δημιουργούν την απαραίτητη ηρεμία και σταθερότητα για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε τις λειτουργίες μας.

Ο στενός δεσμός με τις ενώσεις μελών μας έχει διαρκέσει περισσότερο από έξι δεκαετίες από τη γέννηση της UEFA και παραμένει σταθερός ακρογωνιαίος λίθος των δραστηριοτήτων μας. Επιπλέον, ενισχύσαμε τον διάλογό μας και τις σχέσεις μας με τους συλλόγους και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, και τους δώσαμε έναν ενισχυμένο ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης των αρνητικών φαινομένων όπως το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια. Η εξάλειψη αυτών είναι απαραίτητη για να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από μια ασθένεια που θέτει σε κίνδυνο την ψυχή του. Επίσης, δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους δείχνουν ρατσιστική ή διακριτική συμπεριφορά. Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη δύναμη και τη δημοτικότητά του ως δύναμη για το κοινωνικό καλό.

Η νέα καμπάνια μας #EqualGame αποδεικνύεται εξαιρετικό όχημα στη μετάδοση των βασικών αξιών της ποικιλομορφίας και της ένταξης -και ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και από πού βρίσκονται.

Η προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων γυναικών και κοριτσιών στο ποδόσφαιρο έχει επίσης κερδίσει νέα ώθηση φέτος με την έναρξη της καμπάνιας Together #WePlayStrong. Το ποδόσφαιρο των γυναικών έχει αξιοσημείωτη δυναμική.

Η χρονιά αυτή έφερε τρία πρώην αστέρια μαζί μας: Ναντίνε Κέσλερ και Ντεγιάν Στάνκοβιτς το Μάρτιο, και Λουίς Φίγκο τον Οκτώβριο. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την UEFA, αφού με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, να διαδραματίσουν μαζί μας τον βασικό ρόλο λήψης αποφάσεων.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και προσβλέπουμε το 2018. Διοργανώνεται ένα νέο τουρνουά, η UEFA Nations League, που θα ενισχύσει τη θέση της εθνικής ομάδας.

Ο χρόνος δεν σταματάει ποτέ στο ποδόσφαιρο και θα είμαστε θαρραλέοι, αποφασιστικοί και προνοητικοί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της αξιοπιστίας μας. Το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα το πρώτο σε όλες μας τις ενέργειες. Πρέπει να προστατεύσουμε και να αγαπάμε αυτό το όμορφο παιχνίδι που σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή