Κλείνει το μέτωπο ΕΠΟ – FIFA για την κυβέρνηση, αλλά ανοίγει νέο με ΕΟΕ – ΔΟΕ!

Print Friendly, PDF & Email

Η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει, τουλάχιστον προς το παρόν το καυτό μέτωπο με την EΠΟ και τη FIFA, αλλά βλέπει να ανοίγει άλλο με την ΕΠΟ και τη ΔΟΕ!

Ειδικότερα, την αλλαγή του καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προανήγγειλε ο πρόεδρός της, Σπ. Καπράλος, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της Τελετής Βραβεύσεων για τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στους κορυφαίους διεθνείς αγώνες το 2017 και έλαβε χώρα στις 9/1.

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, πρόεδρος της ΕΟΕ έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:

α) Την μετατροπή της ΕΟΕ σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που είναι σήμερα.

β) Την αύξηση του αριθμού των αθλητών στην διοίκηση της ΕΟΕ.

γ) Τη σταδιακή εισαγωγή ηλικιακών ορίων για τα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΔΟΕ και τη θέσπιση μέγιστου αριθμού και για τον Πρόεδρο της ΕΟΕ.

δ)  Την παροχή δυνατότητας στους Ολυμπιονίκες «να υπηρετούν στο Δημόσιο ή στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους ζωής».

ε) Την πρόβλεψη ώστε τα χρηματικά πριμ που προσφέρει η Πολιτεία, να δίνονται στους αθλητές μέσα σε έξι μήνες από την κατάκτηση της διάκρισης.

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού και κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της ΕΟΕ είπε: «Ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί υπάρχει άμεσος και ορατός κίνδυνος, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να διακόψει τις υποτροφίες προς τους αθλητές μας, επειδή το καταστατικό μας δεν συνάδει με τα διεθνή πρότυπα. Αυτό λοιπόν το εκσυγχρονισμένο νέο καταστατικό, το οποίο προετοιμάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, θα σας υποβάλουμε κύριε Υπουργέ, εντός του Ιανουαρίου, ώστε να επικυρωθεί με νόμο, όπως απαιτείται».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή