Καρέρα: “Στόχος η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να κερδίσουμε το κύπελλο”

Print Friendly, PDF & Email

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα μίλησε για τους στόχους στην Ενωση και γιατί αποδέχθηκε την πρόταση της ελληνικής ομάδας.

«Ποτέ δεν περίμενα μία την κλήση της ΑΕΚ, όλα έγιναν γρήγορα. Μίλησα με τη διοίκηση και αποδέχθηκα την πρόταση επειδή είδα ότι είναι ένα σοβαρό έργο, καθώς κατασκευάζουν και το νέο στάδιο που θα είναι έτοιμο το επόμενο έτος. Ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα για να προκριθούμε στο Champions League και να κερδίσουμε το κύπελλο”, είπε ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε:

“Καταλαβαίνω λίγα ελληνικά. Είμαι τεμπέλης και έχω διερμηνέα, γι ‘αυτό προτιμώ να μιλάω στα ιταλικά, γιατί μεταφέρω καλύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου στους παίκτες”.

Για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στη Γιουβέντους: «Ναι είμαι Γιουβεντίνος. Σίγουρα για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει στην ομάδα που είναι οπαδός της, νομίζω ότι είναι ανεκτίμητο. Είναι αδιανόητο όταν αρχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο, αλλά ήμουν τυχερός. Όταν παίζεις, υπάρχει αυτή η λίγο περισσότερη επιθυμία, λίγο πιο ανταγωνιστική κακία, ακριβώς επειδή είναι η αγαπημένη σου ομάδα».

Για το αν θα προτιμούσε έναν χαμένο τελικό στο Champions League ή την κατάκτηση του Europa League: «Μεταξύ της συμμετοχής σε τελικό του Champions League και την απώλεια ή την κατάκτηση ενός Europa League, προτιμώ να κερδίσω το τελευταίο. Επίσης επειδή δεν μου αρέσει να πάω σε έναν τελικό και να τον χάσω».

Για τον παιδευτικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι κάτι θετικό για τα παιδιά. Δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά και αξίες. Εμείς που είμαστε μέσα, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φτάσουν αυτές οι αξίες στα νέα παιδιά»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή