Ερώτηση στη Βουλή από την Καραμανλή για τη λειτουργία της ΕΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, σχετικά με τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Όπως επισημαίνει η Βουλευτής Β΄Αθηνών ο Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΕΑ, συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, αφού λόγω της αμοιβής του με 50 ευρώ ανά συνεδρίαση της Επιτροπής, έχουν υποστεί μείωση της σύνταξής τους κατά 60%.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρότι ήταν γνώστης αυτής της στρέβλωσης δεν έδωσε λύση με αποτέλεσμα να μείνει ακέφαλη η Επιτροπή.

Η κ. Καραμανλή σημειώνει τις κρίσιμες αρμοδιότητες της Επιτροπής – όπως η χορήγηση πιστοποιητικών για συμμετοχή σε πρωταθλήματα και ο διαχειριστικός έλεγχος σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες – που καθιστούν την ομαλή λειτουργία τους επιβεβλημένη.

Τέλος, η Βουλευτής Β΄ Αθηνών, τονίζει ότι υπάρχουν αθλητικές διοργανώσεις , όπως η Football League και η Volleyleague, που ξεκινούν τον Οκτώβριο και εκκρεμεί η εξέταση των φακέλων των ομάδων και ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να διασφαλίσει οριστικά και την απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή