Καραμανλή: «Θέλετε καπετανάτα μέσα στις ομοσπονδίες του αθλητισμού»

Print Friendly, PDF & Email

Η βουλευτής της ΝΔ και αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αννα Καραμανλή, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε στα προβληματικά κατά τη γνώμη της άρθρα.

Σε ό,τι αφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τόνισε πως η δυνατότητα του Υπουργού «να διορίζει τα μέλη της ΕΕΑ και να τα παύει για σπουδαίο λόγο, ο οποίος δεν διευκρινίζεται, δίνει τη δυνατότητα για αυθαίρετες ενέργειες». Η ΝΔ υποστηρίζει πως «η σύνθεση της επιτροπής θα πρέπει να γίνεται με δημοσία πρόσκληση».

Η κ. Καραμανλή εξέφρασε αντίρρηση και για την αποδέσμευση του ελέγχου από το 5% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό ήταν στο 2%. Συγκεκριμένα η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως αυτή η ρύθμιση «διευκολύνει κάποιον να ξεπλύνει μαύρο χρήμα».

Εντονες αντιρρήσεις διατύπωσε και για τη ρύθμιση που αναφέρει ότι οι επαγγελματικές ομάδες μπορούν να αγωνίζονται και χωρίς πιστοποιητικό από την ΕΕΑ: «Μας λέτε ότι χωρίς πιστοποιητικό μπορεί μία ομάδα να αγωνίζεται αν καταβάλει πρόστιμα. Δηλαδή όποιος πληρώνει τα πρόστιμα θα μπορεί να συνεχίσει να παρανομεί. Δεν γίνεται το σήμα κατατεθέν της ΕΕΑ να είναι ότι όποιος πληρώνει πρόστιμα μπορεί να αγωνίζεται».

Από εκεί και πέρα η κ. Καραμανλή για τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία των ομοσπονδιών έκανε λόγο για «παραταξιακά ψηφοδέλτια και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το μπάχαλο των αυτοδιοικητικών εκλογών θέλετε να το μεταφέρετε και στον αθλητισμό. Το κάνετε γιατί θέλετε κομματικά να πάρετε ένα κομμάτι από την αθλητική εξουσία. Θέλετε καπετανάτα μέσα στις ομοσπονδίες του αθλητισμού».

Για την ποσόστωση γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των ομοσπονδιών η κ. Καραμανλή εξέφρασε την απορία της: «Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος αν δεν βρίσκονται γυναίκες στην ποσόστωση; Θα διορίζονται γυναίκες στα ΔΣ σε ρόλο κομπάρσου;».

Η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση στην αμοιβή των προέδρων, τονίζοντας πως θα ψηφίσει θετικά αν «η αμοιβή των προέδρων επεκταθεί και στις ομοσπονδίες που έχουν ίδια έσοδα ίσα με την κρατική επιχορήγηση».

Η κ. Καραμανλή θεωρεί ότι το ποσοστό του 15% για συμμετοχή σε στοιχηματικές εταιρίες μελών ΔΣ των ΠΑΕ είναι αυθαίρετο και τόνισε πως «το πόρισμα του εισαγγελέα Βουρλιώτη αναφέρει ότι ο παράνομος στοιχηματισμός έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και το Δημόσιο χάνει έσοδα 1,5 δις».

Σε ό,τι αφορά στη βία η βουλευτής της ΝΔ τόνισε «δεν λύνεται με ένα τηλεφώνημα στον εισαγγελέα. Η έξαρση της βίας έχει αγγίξει και τις ερασιτεχνικές κατηγορίας. Εχουμε ζητήσει την αναβάθμιση των τμημάτων της αθλητικής βίας. Διαβάστε τη συνέντευξη του προκατόχου σας του κ Κοντονή που σας βρίσκει χαλαρό στα θέματα βίας», είπε η κ. Καραμανλή αναφερόμενη στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή