”Κατά πάσα πιθανότητα δεν διαπιστώθηκε ηθική αυτουργία στην υπόθεση Τζήλου”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ανακρίτρια στην υπόθεση Τζήλου κατά πάσα πιθανότητα δεν διαπίστωσε ηθική αυτουργία (κι αν την υποπτεύθηκε, δεν είχε στοιχεία να την πιστοποιήσει).

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Εισαγγελέας να προτείνει την ελαφρύτερη κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης βλάβης (αντί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Παράλληλα εκτίμησε ότι -από τη στιγμή που έκλεισε η ανάκριση- κατά πάσα πιθανότητα δεν διαπιστώθηκε (ή δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να πιστοποιηθεί) ηθική αυτουργία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

«Όσον αφορά το αν υπάρχουν άλλοι ηθικοί αυτουργοί, να κρατάτε ποια πολύ μικρό καλάθι. Αν μέσα σε ένα χρόνο δεν πιστοποιήθηκε ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της υπόθεσης και έχουν γίνει έλεγχοι dna, αποτυπωμάτων, άρση απορρήτου τηλεφωνικού, έλεγχος στις κάμερες στην Εθνική οδό  και δεν κατάφεραν να πιστοποιήσουν  και να καλέσουν σε απολογία…

Το γεγονός ότι η κυρία ανακριτής έκλεισε τη δικογραφία χωρίς να μπορέσει να αποδώσει κατηγορία σε οποιονδήποτε άλλον, πλέον να βγάλετε από το μυαλό σας, πιθανότατα αυτή είναι η προσωπική μου άποψη γιατί δεν έχω την δικογραφία στα χέρια μου, δεν διαπίστωσε ηθική αυτουργία ή δεν είχε στοιχεία τουλάχιστον. Μπορεί να υποπτεύθηκε ηθική αυτουργία…» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ανάκριση σημαίνει ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, αξιολογήθηκαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και άρα άλλοι εκτός των φυσικών αυτουργών που δύο ταυτοποιήθηκαν και δύο ερευνάται η ταυτότητα τους, δεν έχει οδηγήσει την ανακριτική διαδικασία σε οποιοδήποτε άλλον συμμέτοχο. Οι φυσικοί αυτουργοί που είναι αναμφισβήτητοι, δεν μίλησαν να πουν ποιος τους έβαλε.

Αν και οι άλλοι που έρθουν δεν πουν ποιος τους έβαλε, από τη στιγμή που από τη διασταύρωση τηλεφωνημάτων δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις για συμμετοχή ηθικού αυτουργού, να μην περιμένετε να υπάρχει ηθικός αυτουργός σε αυτή την υπόθεση.

Μόνο αν οι δύο που απομένουν δώσουν τους εντολείς ή οι δύο που έχουν συλληφθεί αλλάξουν στο δικαστήριο».

Ο Αλέξης Κούγιας πάντως, ήταν κατηγορηματικός για το αν υπάρχουν εντολείς στην επίθεση. «Είμαι κατηγορηματικός ότι υπήρχαν εντολείς σε αυτή την υπόθεση. Ο Θανάσης είναι φιλήσυχο παιδί, αποκλείεται να είχε διένεξη με κάποιον άνθρωπο…Αυτό έγινε μόνο και μόνο για το ποδόσφαιρο»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή