Κατά πλειοψηφία δεκτό επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

Print Friendly, PDF & Email

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό επί της αρχής το αθλητικό σχέδιο νόμου, που συζητήθηκε στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Κατά την επί της αρχής ψήφιση, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην ολομέλεια.

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων για το σχέδιο νόμου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους για την «πολύ γόνιμη συζήτηση, η οποία κατέδειξε ότι οι διατάξεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και λύνουν προβλήματα που χρόνιζαν».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως έχει γίνει σε κάποια σημεία παρανόηση. Τόνισε ότι η διάταξη για τους προπονητές έχει συγκεκριμένη διορία και θα εφαρμοστεί μόνο αν δεν υπάρχει ανάλογη σχολή προπονητών.

Για τις επισημάνσεις του Νίκου Κακλαμανάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι κατανοεί την επιχειρηματολογία και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Επισήμανε δε, ότι το κομβικό πρόβλημα είναι η μη λειτουργία της σχολής προπονητών σε μόνιμη βάση. «Αυτό είναι στον προγραμματισμό μας. Αν υπήρχε σε μόνιμη βάση, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα και τα υπόλοιπα θα ήταν λεπτομέρειες».

Οσον αφορά το αίτημα του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Γιώργος Βασιλειάδης παραδέχτηκε ότι είναι δίκαιο αίτημα και θα το επεξεργαστούν ώστε να βρεθεί λύση.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν επί των άρθρων και όπως παραδέχτηκαν σχεδόν όλοι το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή ζήτησε να μην ορίζει ο εκάστοτε υπουργός τα 7 μέλη του ΔΣ της ΕΠΕ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτό μειώνει προσωπικά όσους ασχολούνται με το κίνημα. «Εχουμε τη δυνατότητα να έχουμε το αυτοδιοίκητο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιάννης Καλαμπόκης, συμφώνησε απόλυτα με την μείωση της εγγυητικής από 25% σε 5% και το ποσό να μειωθεί σε 60.000 από 100.000 που ισχύει σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Σταύρος Δουβής, συμφώνησε στο άρθρο 9 του σχέδιου νόμου (σ.σ. μείωση της εγγυητικής).

Ο γ.γ. της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, τόνισε ότι είναι σύμφωνος με την τακτοποίηση των αθλητικών χώρων. Όπως τόνισε, η διευθέτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Παράλληλα τόνισε ότι η αναγνώριση μιας αθλητικής ομοσπονδίας με νόμο θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον, γιατί αν δεν τηρεί τα κριτήρια θα πρέπει να έρθει νέος νόμος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, επισήμανε ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισήμανε ότι οι Ολυμπιονίκες που έχουν διοριστεί θα πρέπει να εργάζονται σε φορείς του αθλητισμού και στην ΓΓΑ, όπου θα μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Παράλληλα ζήτησε οι σχολές προπονητών να γίνονται πιο συχνά.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των Special Olympics, Διονύσης Κοδέλλας, εξέφρασε την ικανοποίηση των Special Olympics. «Το δικό μας το κίνημα είναι όλο εθελοντικά. Με το νομοσχέδιο αυτό θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το πρόγραμμα μας».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδας, Νίκος Ζωητός, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση λύνει αρκετά προβλήματα και απλουστεύεται η όλη διαδικασία ίδρυσης ξενοδοχείων.

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό επί της αρχής το αθλητικό σχέδιο νόμου, που συζητήθηκε στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Κατά την επί της αρχής ψήφιση, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην ολομέλεια.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή