Κατήγγειλε τον Αρη στη FIFPRO ο Μενέντεθ, με μηνύσεις απαντούν ΠΑΕ και Χαριστέας

Print Friendly, PDF & Email

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Άρη με τον Άλεξ Μενέντεθ. Ο 28χρονος Ισπανός αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον Μίχαελ Ένινγκ και μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα του συμβολαίου του, προπονείται μόνος του, όπως και ο Λερίν Ντουάρτε. Ωστόσο, ο Μενέντεθ επέλεξε να απευθυνθεί στη FIFPRO, το παγκόσμιο όργανο των ποδοσφαιριστών, που δυσφήμησε τον Άρη, με αποτέλεσμα τόσο η ΠΑΕ όσο και ο Άγγελος Χαριστέας να αποφασίσουν να καταθέσουν μήνυση κατά του Ισπανού.

Πριν από λίγη ώρα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κείμενο της FIFPro, που έχει τίτλο «Ο Άρης πρέπει να σταματήσει τη βίαιη συμπεριφορά κατά Ισπανού ποδοσφαιριστή» και αναφέρει τα εξής:

“Η FIFPRO απαιτεί ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Άγγελος Χαριστέας, πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης αντίστοιχα, να σταματήσουν αμέσως τη βίαιη και επιλεκτική αντιμετώπιση του Αλεχάνδρο Μενέντεθ.

Ο ελληνικός σύλλογος αναγκάζει τον Ισπανό ποδοσφαιριστή να φύγει μην πληρώνοντας τους μισθούς του και αναγκάζοντάς τον να προπονείται ξεχωριστά από τους συμπαίκτες του.

«Η συμπεριφορά του Άρη είναι εντελώς απαράδεκτη», είπε ο γενικός γραμματέας της FIFPRO Γιόνας Μπερ-Χόφμαν. «Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει το θεμελιώδες δικαίωμα να του καταβάλλονται εγκαίρως τα χρήματά του και να προπονείται με τους συμπαίκτες του».

Το συμβόλαιο του Μενέντεθ με τον Άρη, που βρίσκεται στην 4η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ο Άρης δεν τού έχει καταβάλλει μισθούς από τον Ιούλιο του 2019, στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του στο πρωτάθλημα.

Στις 5 Ιανουαρίου ο Άρης διέταξε τον Μενέντεθ να προπονείται ξεχωριστά από την πρώτη ομάδα. Έχει δύο υποχρεωτικές προπονήσεις: στις 7:30 π.μ. και στις 3:00μ.μ. Επίσης ο Μενέντεθ είναι υποχρεωμένος να προπονείται χωρίς την παρουσία προπονητή και γιατρού, κάτι που είναι υποχρεωτικό.

Η ηγεσία του Άρη δεν έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο πρέπει να προπονείται μόνος του.

«Απαιτώ να προπονούμαι ξανά με τους συμπαίκτες μου’, είπε ο Μενέντεθ στη FIFPRO. «Ακολουθώ το πρόγραμμα που μου δόθηκε, αλλά υποχρεώνομαι να προπονούμαι υπό άθλιες συνθήκες».

Ο Μενέντεθ ξέρει ότι ο Άρης θέλει να φύγει από την ομάδα. «Μου το έχουν ήδη πει αυτό».

Η FIFPRO και τα συνδικάτα των ποδοσφαιριστών σε Ελλάδα (ΠΣΑΠ) και Ισπανία (AFE) στηρίζουν τον Μενέντεθ.

Κατά τη διάρκεια μεταγραφικών περιόδων, πολλές ομάδες, όπως ο Άρης, ωθούν ποδοσφαιριστές σε αποχώρηση αναγκάζοντάς τους να προπονούνται μόνοι τους, σε άβολες ώρες και υπό δύσκολες συνθήκες.

Τις τελευταίες ημέρες, η FIFPRO έγινε αποδέκτης παραπόνων από διάφορους ποδοσφαιριστές για ανάλογα περιστατικά, μεταξύ άλλων, σε Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία”.

Για πλαστό υλικό κάνει λόγο η ΠΑΕ Άρης

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Άρης κατηγορεί τον Μενέντεθ ότι το video που συνοδεύει το κείμενο της FIFPRO και στο οποίο καταγράφονται άσχημες συνθήκες στα αποδυτήρια που χρησιμοποιεί ο ποδοσφαιριστής, είναι πλαστό και έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το υλικό που προσκόμισε η ΠΑΕ Άρης και το αντίστοιχο που δημοσιοποίησε η FIFPRO.

Πηγή: makthes.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή