Καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση για πλαστογραφία ο Παλάσκας

Print Friendly, PDF & Email

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν από Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας  για το αδίκημα της «πλαστογραφίας από κοινού μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Εμ. Παλάσκας, o Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Αλ. Λέκκας και ο ταμίας αυτής Κ. Λαμπρόπουλος, επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο νόθευσαν έγγραφα της ΕΠΣ Καρδίτσας «με στόχο την παραπλάνηση με σκοπό να παραπλανήσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρόκειται για γνήσιο οικονομικό προϋπολογισμό για τη χρήση του έτους 2013, ώστε στη συνέχεια αυτή να τους χορηγήσει τακτική επιχορήγηση».

Επίσης επειδή εν αγνοία των μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας έλαβαν απόφαση την οποία στη συνέχεια επικόλλησαν και καταχώρισαν στο με αριθμό 3/12-2-2013 πρακτικό συνεδριάσεων του εν λόγω ΔΣ, με σκοπό να παραπλανήσουν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΚ αλλά και κάθε τρίτο ότι τα αλλοιωμένα ποσά αντιστοιχούσαν στα πραγματικά έξοδα για τη χρήση 2012, και στη συνέχεια έκαναν χρήση της ανωτέρω απόφασης, θέτοντάς την προς έγκριση στην ανωτέρω Γενική Συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα την 5-3-2013».

Η καταγγελία έγινε από τρία πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας, τους κ.κ. Πάπαρη, Κρανή και Γιαννακόπουλο, και αφότου διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Παλάσκα και στους δύο κατά το κατηγορητήριο συνεργούς του.

Στη δίκη που έγινε την Παρασκευή 20/4/2018 εισαγγελέας Αγορίτσα Παπακώστα πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, όμως ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Κόκκινος, επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών που δεν είναι εφέσιμη και θα γινόταν τελεσίδικη.

Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων, Κ. Κοσμάτος, ζήτησε να επιβληθεί υψηλότερη ποινή για να γίνει έφεση. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και οι καταδικασθέντες για πλαστογραφία άσκησαν έφεση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή