Αρχική Super League 1 Καϋμενάκης: «Δεν έχει δουλειά το κράτος να επεμβαίνει σε εμπορικές συμφωνίες ομάδων»

Καϋμενάκης: «Δεν έχει δουλειά το κράτος να επεμβαίνει σε εμπορικές συμφωνίες ομάδων»

Ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενακης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Arcadia 93.8 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Αναλυτικά:

Για την προκήρυξη του πρωταθλήματος: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γίνονται. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος να επεμβαίνει, σε εμπορικές συμφωνίες των ομάδων. Αν θέλει ο Υπουργός μπορεί να βγάλει νόμο και να πει να βγουν από την Ευρώπη 12 ομάδες. Να βγούμε και να το κάνουμε… τότε έχουμε δικτατορία. Το εμπόριο λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, δε μπορεί να βγαίνει και να κάνει κάποιες ομάδες κρατικοδίαιτες και κάποιες άλλες να δουλεύουν με τους νόμους του εμπορίου ή όλοι με τους νόμους του εμπορίου ή όλοι κρατικοδίαιτοι. Πρέπει να δουλεύουν οι νόμοι του εμπορίου και της ελεύθερης αγοράς. Οποια ομάδα αξίζει, βεβαίως να πάρει μεγάλο χρηματικό ποσό από την τηλεόραση, όποια δεν αξίζει να πάρει πολύ μικρότερο».

Για τον συνεταιρισμό και πως λειτουργεί πλέον: «Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες, αυτοί που τις διοικούν το πρόβλημα τους είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη. Δεν τους ενδιαφέρει κάτι καλό για ποδόσφαιρο, αυτό που σκέφτονται είναι πως θα καταστρέψει ο ένας τον άλλον. Συνεταιρισμός ομάδων υπάρχει πλέον μόνο στα χαρτιά. Για το παρόν του ποδοσφαίρου δε μιλάμε ποτέ. Εχω να πάω δύο χρόνια, γιατί για το καλό του ποδοσφαίρου δεν έχουμε συμφωνήσει ποτέ κάτι. Γίνεται να παίρνει κάθε ομάδα 6-7 δανεικούς; Και να μην παίζουν με μία ομάδα και να παίζουν με όλες τις άλλες; Αυτό είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Τον συνεταιρισμό τον καταστρέψανε οι “μεγάλοι” όχι οι “‘μικροί”. Δεν πήγαμε εμείς οι “μικροί” να χαλάσουμε τον συνεταιρισμό, οι “μεγάλοι” τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους και μετά θέλουν να μας χαϊδεύουν. Αλλά κι εμείς οι “μικροί” δε συμφωνούμε να μην κατέβουμε, να έχουμε δικό μας πρωτάθλημα, παρά τρέχουμε και χτυπάμε πόρτες και παρακαλάμε για δανεικούς».

Exit mobile version