Αρχική Super League 1 Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία η ΑΕΚ και με 3 αγωνιστικές οι Αραούχο...

Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία η ΑΕΚ και με 3 αγωνιστικές οι Αραούχο και Μπίσεσβαρ

Με βαριά τιμωρία, η οποία μπορεί να φτάσει να περιλαμβάνει ακόμα και αφαίρεση βαθμών, κινδυνεύει η ΑΕΚ για τα επεισόδια που οδήγησαν στην καθυστερημένη έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που κριθεί ότι τα επεισόδια έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και βάσει των εκθέσεων συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορά ιδιοκτησίας τότε η «Ενωση» κινδυνεύει με πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας από 2-4 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Αν δεν προκύπτουν βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορά ιδιοκτησίας τότε η ποινή που προβλέπεται είναι πρόστιμο από 20.000-100.000 ευρώ.

Η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Κίνδυνος “καμπάνας” τριών αγωνιστικών σε Αραούχο και Μπίσεσβαρ

Με τιμωρία τριών αγωνιστικών απειλούνται ο Αραούχο της ΑΕΚ και ο Μπίσεσβαρ του ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά τους στο ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, στους δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να επιβληθεί μεγαλύτερη τιμωρία, καθώς είδαν την κόκκινη κάρτα του Αρετόπουλου για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά.

Ο σχετικός κανονισμός αναφέρει τα εξής: “Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα”.

Exit mobile version