Κοντονής: Η κυβέρνηση παρέλαβε κολαστήρια, όχι σωφρονιστικά καταστήματα

Print Friendly, PDF & Email

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στην απόφαση για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, παραπέμποντας στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών.

«Είναι ντροπή και δολιότητα πρώτου βαθμού να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό «δεν τίθεται θέμα μεταμέλειας σε περιπτώσεις που κρίνεται η χορήγηση άδειας από τις φυλακές». «Η κυβέρνηση παρέλαβε “κολαστήρια” και όχι σωφρονιστικά καταστήματα» δήλωσε δε.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε γελοίο των ισχυρισμό πως οι φυλακές τύπου Γ’ καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια. «Εμείς καταργήσαμε τις φυλακές τύπου Γ’ που ξέρετε ότι λειτούργησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και προκάλεσαν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία πήγαν να λύσουν» είπε.

Για την περίπτωση της Ηριάννας, στην οποία ο υπουργός είχε επικρίνει τη Δικαιοσύνη, αντίθετα με την περίπτωση του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, περιορίστικε να σχολιάσει ότι απλώς έθεσε ένα ερώτημα στη Βουλή που είχε να κάνει με το δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο, όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν, ακόμη και σε περιπτώσεις εμπόρων ναρκωτικών.

«Οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν είναι εφεύρεση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ακόμα ο Σταύρος Κοντονής.

«Η άδεια στον Κουφοντίνα ήταν ένα σοκ για εμένα… Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ότι ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορούσε ελεύθερος και θα πήγαινε σε ταβερνάκια, ένας άνθρωπος ο οποίος αδίστακτα, συνήθως πισώπλατα, δολοφόνησε τόσους ανθρώπους» τόνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Μπακογιάννης. Φοβάμαι, ανέφερε μάλιστα, ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια ακόμη κηδεία (θύματος της τρομοκρατίας).

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε «πολιτικά αντίθετος» στην 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία, δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό να παίρνει άδεια ένας κατά συρροή δολοφόνος» σχολίασε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος επικεφαλής του νέου Κεντροαριστερού Φορέα Νίκος Ανδρουλάκης. Τάχθηκε κατά της επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος, δηλώνοντας ότι «κάνουμε τον Κουφοντίνα σταρ».

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει δείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας, αντιθέτως με κάθε ευκαιρία αυτοεγκωμιάζεται» τόνισε στον σταθμό μας ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, και εξέφρασε την αμφιβολία του κατά πόσο συντρέχουν οι προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας.

Υπενθύμισε πως η εισαγγελική λειτουργός που μετέχει στο συμβούλιο φυλακών πρόσφατα είχε δεχθεί και κάποιου είδους επιθέσεις στο σπίτι της.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή