Κορωνοϊός: Μπαράζ συλλήψεων σε ανοιχτά κομμωτήρια, καφετέριες και ψητοπωλεία

Print Friendly, PDF & Email

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μετρά ήδη 4 νεκρούς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται ραγδαίως, κάποιοι επιμένουν να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της εξάπλωσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το Σάββατο, μάλιστα η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε δεκάδες νέες συλλήψεις. Πιο αναλυτικά, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 91 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 96 άτομα. Τα θλιβερά πρωτεία κατέχει η Αττική με 36 συλλήψεις, ενώ ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα με 19.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καφετέριες – καφενεία, ψητοπωλεία, κέντρα διασκέδασης – δεξιώσεων, πολυκαταστήματα, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Κορονοϊός: «Λουκέτο» στα εποχικά τουριστικά καταλύματα σε όλη τη χώρα έως τέλη Απριλίου

Το κλείσιμο των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων έως το τέλος Απριλίου, σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στη διάδοση του κορονοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ «αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου 2020 έως και 30 Απριλίου 2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας» μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23 Μαρτίου 2020 και διαρκεί έως και 30 Απριλίου 2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από την Κυριακή 15 Μαρτίου κλείνουν όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Κλειστά είναι από το Σάββατο:

Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά
Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away
Κέντρα διασκέδασης
Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων
Βιβλιοθήκες
Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι
Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια
Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)
Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.
Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος
* Οι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Πηγή: reader

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή