Κορωνοϊός: Με τηλεκατευθυνόμενα μίνι τανκ απολυμαίνουν μολυσμένες περιοχές

Print Friendly, PDF & Email

Tην ώρα που οι νεκροί στη χώρα έχουν ξεπεράσει τους 1.800 και τα κρούσματα του κορωνοϊού έφθασαν τα 72.436 σε όλη την Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο)οι Αρχές της πόλης Ταϊγιουάν στην κεντρική επαρχία Σανξί χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα μηχανήματα για να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα μίνι τανκ κινούνται με ταχύτητα περίπου 4,3 χλμ/ώρα και μπορούν να απολυμάνουν έκταση έως και 48 στρεμμάτων στο ίδιο διάστημα. Μπορούν να μεταφέρουν 200 κιλά απολυμαντικού και να ψεκάζουν το υγρό σε ακτίνα οκτώ μέτρων, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Τα μίνι τανκ επέτρεψαν σε εργαζόμενους στον τομέα Υγείας να απολυμάνουν περιοχές που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, χωρίς να διατρέξουν οι ίδιοι τον κίνδυνο μόλυνσης από την φονική νόσο.

Την ίδια ώρα στις επαρχίες Τζιλίν, Σαντόνγκ και Ζεζιάνγκ της Κίνας οι Αρχές επιστράτευσαν drones για να ψεκάζουν απολυμαντικό. Στις εικόνες διακρίνονται τα μη επανδρωμένα σκάφη να ίπτανται αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος και να ψεκάζουν μολυσμένες από τον κορωνοϊό περιοχές.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή