Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ από τις ΗΠΑ, 1939 νεκροί σε μία μέρα

President Donald Trump with members of the President???s Coronavirus Task Force speaks during a news conference in the Brady Press Briefing Room of the White House, Wednesday, Feb. 26, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
Print Friendly, PDF & Email

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, γεγονός που προβληματίζει έντονα τις αρχές.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ σχεδόν 2.000 νεκροί -1939 για την ακρίβεια-. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ-, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά για οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Συνολικά 12.722 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ από την ασθένεια covid-19, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να «σκαρφαλώσει» τις επόμενες εβδομάδες ακόμη και στις 240.000.

Πλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελούν τη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και το κράτος με τους περισσότερους νεκρούς. Αυτήν την στιγμή, την πρώτη θέση στην τραγική λίστα κατέχει η Ιταλία, με 17.127 νεκρούς, και τη δεύτερη η Ισπανία, με 13.798 θύματα.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή