Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά, εννιά άτομα είναι διασωληνωμένα

Print Friendly, PDF & Email

Ακόμη 21 κρούσματα του κορονωϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται, πλέον, σε 352.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από το σύνολο των ασθενών νοσηλεύονται οι 65, ενώ εννέα άτομα είναι διασωληνωμένα.

Όσον αφορά τα κρούσματα με μη επιβεβαιωμένη πηγή, αυτά δηλαδή που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς γιατί δείχνουν διασπορά, έφτασαν, πλέον, τα 51.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιόδρα, το 51% των εν Ελλάδι κρουσμάτων είναι άνδρες και τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξεταστεί περισσότερα από 4.300 δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Σούπερ Μάρκετ

Το «παρών» στην επίσημη ενημέρωση της Δευτέρας (16/3) έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά τη λειτουργία της αγοράς.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, τα οποία στο εξής θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, ενώ καθημερινά θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Όσον αφορά την αναλυτική λίστα με τις επιχειρήσεις που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, όπως κούριερ, πρατήρια καυσίμων, συνεργεία αυτοκινήτων κ.α., ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε το δειγματοληπτικό έλεγχο για την τήρηση της καραντίνας από όσους βρίσκονται στις λίστες των επιβατών που φτάνουν στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι αυτοί, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή