Κορωνοϊός: 46 τα νέα κρούσματα – 464 στο σύνολο

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με τη νεότερη επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα από τον λοιμοξιωλόγο, Σωτήρη Τσιόδρα άλλα 46 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο στην Ελλάδα στους 464

Από αυτούς 78 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, ενώ 16 είναι διασωληνομένοι στις ΜΕΘ με τον μέσο όρο ηλικίας όσων έχουν νοσήσει να αγγίζει τα 68 έτη, ενώ των διασωληνομένων στα 69 χρόνια.

Τα κρούσματα με απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης ανέβηκαν στα 72 και σε όλους χορηγείται αντιική θεραπεία, ενώ 19 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, καθημερινά ελέγχονται εκατοντάδες δείγματα.

Επίσης, ο λοιμοξιωλόγος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν την ζωή τους από τον ιό, σημειώνοντας ότι το σημερινό θύμα, ο 70χρονος από την Καστοριά, αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα υγείας.

Συμπληρωματικά ο Σ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι στον κόσμο έχουν ανιχνευτεί περισσότερα από 230.000 κρούσματα του κορωνοϊού, την στιγμή που καταγράφεται μόλις το 15%.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή