Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα – 26 θάνατοι – 54 διασωληνωμένοι

Print Friendly, PDF & Email

Μεγαλώνει η λίστα κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 71, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 892.

Οι θάνατοι από τη νόσο είναι 26, με 21 άνδρες και πέντε γυναίκες. Οι 24 είναι ηλικιωμένοι και είχαν υποκείμενα νοσήματα, εκτός από τον 42χρονο καθηγητή στην Κρήτη.

Αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ βρίσκονται 57 συνάνθρωποί μας, με τους 54 να είναι διασωληνωμένοι.

Το πρωί της Πέμπτης κατέληξε ένας 46χρονος στρατιωτικός στην Αλεξανδρούπολη, ακολούθησε ένας 62χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και καταγόταν από τη Δαμασκηνιά της Καστοριάς – είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του-, ενώ έγινε γνωστός και ο θάνατος ενός 70χρονου άνδρα από τη Γλυφάδα που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Ο 26ος νεκρός είναι άνδρας που είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Οι δικοί του είχαν εκφράσει την επιθυμία να δωρίσουν τα όργανά του, εάν έφευγε από τη ζωή. Οταν επήλθε το μοιραίο, το τεστ για τον Covid-19 έδειξε ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον ιό.

Τσιόδρας: Είμαστε στην αρχή της μάχης

«Είμαστε ακόμα στην αρχή της μάχης», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ πρόσθεσε πως δεν «έχουμε πορεία Ιταλίας». Στάθηκε όμως στη σημασία που έχουν τα μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εποχιακή γρίπη, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως στην Ελλάδα έχουμε 97 νεκρούς και μετρήσαμε 241 σοβαρά κρούσματα.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή