Κοτζιάς: «Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες και αίματα»

Print Friendly, PDF & Email

Απειλές «από επώνυμους και ανώνυμους», ακόμη και «με σφαίρες και αίματα» καταγγέλλει πως έχει δεχτεί ο Νίκος Κοτζιάς. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, υποστήριξε πως υπάρχει ενιαίο κέντρο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, με χρηματοδότηση «πιθανώς από παρακρατικές δομές».

«Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση και για όσους ζητούσαν, εν μέσω νόμιμων διαδηλώσεων, εισβολή στα Σκόπια.

«Έχω δεχθεί απειλητικά γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο από επώνυμους και ανώνυμους, τους έχω εντοπίσει, βρήκα ονόματα και διευθύνσεις, τα έχω δώσει στις αρχές, δεν έχουν κάνει τίποτα, έναν τον κάλεσαν για συστάσεις, έχω καταθέσει στοιχεία για δύο σε συμβολαιογραφεία», πρόσθεσε ο πρώην ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, υποστήριξε πως υπάρχει ενιαίο κέντρο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με χρηματοδότηση πιθανώς από «κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικάνους, από περίεργους επιχειρηματίες».

«Τα Σκόπια έβαλαν τον αλυτρωτισμό από την πίσω πόρτα»

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι θα υπάρχει μάχη ερμηνείας και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του.

«Το άρθρο 49 του Συντάγματος της ΠΓΔΜ προβλέπει υπεράσπιση των μακεδονικών πληθυσμών στις γειτονικές χώρες. Το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος γράφει ότι υπερασπίζεται τον ελληνισμό παντού στον κόσμο. Ζητήσαμε την τροποποίηση του 48, να γίνει όπως το 108. Το έκαναν στις δύο πρώτες παραγράφους αλλά έβαλαν και μια παράγραφο για τα δικαιώματα του μακεδονικού λαού στο εξωτερικό, έβαλαν δηλαδή τον αλυτρωτισμό από την πίσω πόρτα. Αυτό είναι εκτός της συμφωνίας μας και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε σχετικά.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή