Κούγιας: «Εάν εφαρμοστεί ο ΚΑΠ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κερδίσει την προσφυγή»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο athleticradio.gr για την προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα και τις πιθανότητες που έχει να δικαιωθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Αναφέρθηκε επίσης στην αναδιάρθρωση αλλά και στο πρωτάθλημα που τελείωσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσφυγή του ΠΑΣ στο Διαιτητικό Δικαστήριο: “Εάν εφαρμοστεί ο νόμος, θα κερδίσει ο ΠΑΣ Γιάννενα. Και νόμος του ποδοσφαίρου είναι ο ΚΑΠ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει απέναντι του την Πολιτεία με το νόμο που ψηφίστηκε, την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ που ψήφισαν την αναδιάρθρωση και μαζί του έχει τον ΚΑΠ που απαγορεύει την τροποποίηση της προκήρυξης εν μέσω της περιόδου. Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά το τρέχον πρωτάθλημα και σύμφωνα με τον ΚΑΠ η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να γίνει”.

Για το ότι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ ψήφισαν υπέρ της αναδιάρθρωσης: “Για παράδειγμα εγώ δεν ψήφισα ποτέ υπέρ της αναδιάθρωσης. Ο ΠΑΣ και αυτό ήταν το λάθος του ήταν υπέρ της μείωσης των ομάδων όπως και ο Αστέρας Τρίπολης. Και εγώ αύριο μπορώ να ψηφίσω ότι καταργώ τον Τσίπρα ως Πρωθυπουργό και μπορεί να το δέχονται στο στενό μου περιβάλλον αλλά δεν μπορεί να γίνει νόμος. Σύμφωνα με όσα λέει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εάν ψηφιστεί ένας νόμος κόντρα στον ΚΑΠ, τότε μπορεί να υπάρχουν κυρώσεις. Πάρτε ένα παράδειγμα: Εάν η ΕΠΣΗ αποφασίσει αύριο ότι μειώνει τον αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματος και προσφύγει κάποιος σύλλογος τότε η Ένωση θα χάσει γιατί θα πάει στο αρμόδιο δικαστήριο και θα πει πως θα γίνει την μεθεπόμενη σεζόν”.

Για το αν ο ΠΑΣ έχει ελπίδες να δικαιωθεί: “Είμαι δικηγόρος για 45 χρόνια και όποιος ζήτησε την βοήθεια μου, αντιμετώπιζε από εμένα την ειλικρίνεια. Του έλεγα αυτό που λέει ο νόμος και κερδίζουμε και το αντίθετο. Ο νόμος έχει κάποια κενά και έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε. Πάμε να το κάνουμε αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε. Το νόμο τον έχει ορίσει η Πολιτεία, η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ οπότε καταλαβαίνετε πως οι αντίπαλοι είναι ισχυροί. Αν ο ΠΑΣ δεν είχε ελπίδες να κερδίσει τότε εγώ δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση. Αν δεν πίστευα ότι η υπεράσπιση μου έχει πιθανότητες τότε δεν θα την αναλάμβανα την υπόθεση. Στην ομάδα που υποβιβάστηκε σήμερα υπήρχαν παίκτες που έγιναν επαγγελματίες επί ημερών μου στον ΠΑΣ”.

Για την σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου: “Είναι ένα περίεργο δικαστήριο αλλά απαρτίζεται από υψηλού κύρους δικαστές. Όλα είναι ανοικτά”.

Για την μείωση των ομάδων: “Τι πρωτάθλημα είναι αυτό με 14 ομάδες; Κάνουμε διακοπές πριν τα Χριστούγεννα και την περίοδο των εθνικών ομάδων. Καταλαβαίνετε πως αν δεν γίνει ένα κανονικό πρωτάθλημα γιατί λένε για διάφορα τρικ με τρεις γύρους. Τι πρωτάθλημα θα κάνουμε; Βλέπετε να γίνεται καμία αναφορά στο πρωτάθλημα της Ελβετίας;”

Για την αναδιάρθρωση: “Είναι ένα λάθος του κυρίου Βασιλειάδη που είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και εξαίρετος δικηγόρος. Για εμένα θα έπρεπε να υπάρχουν 18 ομάδες και όχι με ομάδες τύπου Πλατανιά, Καλλονής, Θρασύβουλους που έκοβαν 200 εισιτήρια. Κάνε την αναδιάρθρωση από κάτω προς το πάνω και θέσε κριτήρια. Να υπάρχουν προπονητικά κέντρα, διαφάνεια. Ποια είναι η σύσταση του νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου Βόλου; Μιλάει κάποιος που έχει το 1% που είναι ο Μπέος. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Κέρκυρας όταν εμφανίζονταν κάτι γκαρσόνια και όλοι γνωρίζαμε πως ήταν ο Λιμπάντζης; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης; Ποια ήταν τα κριτήρια για να μην υπάρχουν εξαρτήσεις. Εγώ δημιούργησα ένα θέμα στον Άρη γιατί προκλήθηκα από τον Καρυπίδη και αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον σύλλογο και έχει βάλει ως πρόεδρο έναν συνεπώνυμο του που είναι κάτοικος ενός μικρού χωριού της Βέροιας”.

Για το πρωτάθλημα που τελείωσε: “Ο ΠΑΟΚ είναι άξιος πρωταθλητής και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι πρωταθλητής και ο Άρης είναι πέμπτος δίκαια. Θα μπορούσε να είναι και ο Αστέρας Τρίπολης στην θέση του ΠΑΣ ή του ΟΦΗ. Δυστυχώς μια σκιά υπάρχει στις νίκες του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο. Εμείς αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό που έπαιζε λυσσωδώς απέναντι μας ενώ αγωνιζόμασταν με 10 παίκτες από το πρώτο λεπτό. Δεν είναι σωστό να εξαρτάται η τύχη σου στα τελευταία παιχνίδια και όποια ομάδα είχα δεν επέτρεψα να μπει ποτέ σε σκιές. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακριβά αυτό που έγινε με τους οπαδούς του. Δεν είναι τίμιο να καθορίζονται έτσι οι τύχες των ομάδων. Για αυτόν τον λόγο είμαι αντίθετος με τα πλέι – οφ και τα πλέι – άουτ και θα δείτε πως θα ξεφτιλιστεί αυτή η διαδικασία”.

Για τους αγώνες μπαράζ: “Ο ΟΦΗ έχει πολύ καλύτερη ομάδα από τον Πλατανιά αλλά αυτά είναι “κωλοπαίχνιδα”. Παίζουν ρόλο οι διαιτητές, παίζει ρόλο η κατάσταση που θα βρίσκονται οι ομάδες. Είχα την ελπίδα ότι τα παιχνίδια θα οριστούν την Κυριακή και την επόμενη Τετάρτη. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι πολύ σημαντικό”.

Για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων: “Αν μια διαδικασία έχει μείνει αξιόπιστη είναι αυτή των αδειοδοτήσεων και αυτό οφείλεται στον κύριο Δημητρίου. Ο καθένας από εμάς γνωρίζει το αποτέλεσμα βάσει του φακέλου που έχει καταθέσει”.

Πηγή: athleticradio.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή