Κούρεμα συμβολαίου ή συναινετικό διαζύγιο προτείνει η NOVA στη Super League!

Print Friendly, PDF & Email

Πρόταση συναινετικού διαζυγίου είναι έτοιμη να καταθέσει η NOVA στη Super League σε περίπτωση που ο συνεταιρισμός αρνηθεί την πρόταση κουρέματος 18% (δηλαδή 30 εκάτ. ευρώ ετησίως από περίπου 40) στο συμβόλαιο που υπάρχει για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Nova απορρίπτει την αντιπρόταση της Super League

Αν η Super League δεν δεχθεί τη μείωση που προτείνει η NOVA αλλά ούτε και τη συναινετική λύση του συμβολαίου τότε εκτιμάται ότι η διαφορά των δύο πλευρών θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Το ενδεχόμενο η διαφορά των δύο πλευρών να οδηγηθεί στη δικαστήρια είχε συζητηθεί σε πρόσφατο ΔΣ της Super League και είχε ειπωθεί ότι όποιος προχωρήσει μονομερώς σε καταγγελία της σύμβασης πρέπει να πληρώσει την προβλεπόμενη ρήτρα που ισοδυναμεί σχεδόν με το σύνολο της σύμβασης παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.

Επομένως, αυτή τη στιγμή ένα από σενάρια που υπάρχουν είναι ο συνεταιρισμός, που συνεδριάζει την Πέμπτη 13/7 για το θέμα  να μην δεχθεί την πρόταση μείωσης του συνδρομητικού καναλιού και να περιμένει την καταγγελία της σύμβασης ώστε να διεκδικήσει την προβλεπόμενη ρήτρα.

Βέβαια, εφόσον η κατάσταση οδηγηθεί στα άκρα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν παρενέργειες όσον αφορά στο πρωτάθλημα, αφού το έσοδο από τη σύμβαση με τη NOVA είναι το μεγαλύτερο που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League.

Πάντως μέχρι στιγμής φέρονται να έχουν γίνει κάποιες ανεπίσημες κρούσεις προς τον ΟΤΕ που κατά πληροφορίες θα δείξει ενδιαφέρον μόνον εφόσον δεν υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες με τη NOVA.

Επίσης υπάρχει και πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού ώστε να μπει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ ως παρτενέρ της NOVA με “αντάλλαγμα” την “κατοχύρωση” της απόφασης περί μείωσης των ομάδων της Super League από 16 σε 14.

Πηγές από τη NOVA υποστηρίζουν ότι το κανάλι έχει στηρίξει, με όλες της τις δυνάμεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και ότι έχει εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις της για την σεζόν που έληξε και ότι σήμερα έχει μείνει ο μοναδικός χρηματοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καθώς δεν υπάρχει άλλος χορηγός.

Αν λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ομάδες δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην πρόταση για μείωση του τιμήματος στα 30 εκ. ευρώ, γίνεται φανερό ότι η κεντρική διαχείριση πνέει τα λοίσθια.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τη σύμβαση κεντρικής διαχείρισης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών για τα επόμενα δύο πρωταθλήματα, η μόνη ΠΑΕ που δεν έχει υπογράψει είναι ο ΠΑΟΚ.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι ΠΑΕ τις Super League θα πρέπει να λάβουν μια πολύ σημαντική για το μέλλον τους απόφαση…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή