Κρίνεται η επανέναρξη του πρωταθλήματος, αποφασίζεται η σωτηρία του ΠΑΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Κρίσιμη είναι η Δευτέρα 26/3 για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στις 14.00 συνεδριάζει το ΔΣ της Super League με δύο σημαντικά θέματα. Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν κρίνεται εν πολλοίς η επανέναρξη του πρωταθλήματος και η σωτηρία του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο θέμα φέρει το τίτλο «Συζήτηση επί των προτάσεων του κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος και των οικείων παρατηρήσεων Π.Α.Ε. – μελών του συνεταιρισμού».

Μέχρι στιγμής δύο ΠΑΕ –ΟΣΦΠ και Ξάνθη– η από τις συνολικά 16 είναι αντίθετες στο να υπογράψουν το «δεσμευτικό κείμενο» Βασιλειάδη.

Θα επιχειρηθεί οι όποιες διαφωνίες να καμφθούν και να σταλεί ένα κείμενο με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ώστε στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού να άρει την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος προκειμένου αυτό να αρχίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το δεύτερο θέμα αφορά την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αλλαγής της ποινής για τις ΠΑΕ, που δεν αδειοδοτηθούν. Η ποινή που προβλέπεται είναι ο υποβιβασμός.

Για ν’ αλλάξει η ποινή χρειάζεται χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 3/4 των ΠΑΕ που θα είναι παρούσες στο ΔΣ.

O Παναθηναϊκός, εκτός από τη στήριξη της ΑΕΚ ποντάρει και σε αυτήν του Ολυμπιακού. Η στάση του ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή άγνωστη, ενώ η Ξάνθη μέσω Πανόπουλου εμφανίζεται να είναι αντίθετη.

Οι εκτιμήσεις που γίνονταν μέχρι σήμερα δεν είναι ενθαρρυντικές καθώς εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 12 ομάδων, σε σύνολο 16, που θα ψηφίσουν την αλλαγή της ποινής.

Ωστόσο η συζήτηση του θέματος αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπάρξει σχετική αντίδραση του Ηρακλή με εξώδικο στην ΕΠΟ, τη Super League και τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το ενδεχόμενο να μην υποβιβαστούν ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, καθώς ο ίδιος πέρυσι έπεσε κατηγορία επειδή δεν αδειοδοτήθηκε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή