Κρίσιμη ημέρα για την ΕΠΟ λόγω FIFA και αποφάσεων για την αναδιάρθρωση

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα εξελίξεων θα είναι η Τετάρτη 3/4 για την ΕΠΟ λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών τns FIFA στην ατζέντα των θεμάτων της οποίας περιλαμβάνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με θέμα την τροπολογία Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Ενδεχομένως αύριο να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης της Επιτροπής Παρακολούθησης για όσα έγιναν στο ελληνικό, αλλά και η τυχόν απόφαση για το μέλλον του.

Οι αδυναμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με όσα έχει πει κατά καιρούς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ, εστιάζονται στην αντιμετώπιση της βίας και τωων «στημένων αγώνων» και στις ανακοινώσεις των ΠΑΕ σε βάρος των διαιτητών.

Πέρυσι η ίδια επιτροπή να εισηγηθεί τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Τελικά το «grexit» δεν επιβλήθηκε, όμως η επιτήρηση προς την ΕΠΟ εντάθηκε.

Την Τετάρτη 3/4 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της επί της τροπολογίας του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Η διορία λήγει την ερχόμενη Παρακσευή.

Η διοίκηση και ομάδες της Super League επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα τον Γ. Βασιλειάδη και του ζήτησαν να μην μειωθεί από 16 σε 14 ο αριθμός των ομάδων της κατηγορίας, παράλληλα, όμως να ισχύσει το συμβόλαιο της ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ της κατηγορίας, εισπράττοντας αρνητική απάντηση.

Όσον αφορά στην ΕΠΟ, υπάρχει σκεπτικισμός για το κατά ποσό η Football League πρέπει να παραμείνει επαγγελματική κατηγορία, όπως προβλέπεται στην τροπολογία. ενώ αναμένεται να διατυπωθεί η άρνησή της να δημιουργηθεί Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών σε κάθε Λίγκα, ενώ σήμερα υπάρχει μία και λειτουργεί στην Ομοσπονδία.

Σκεπτικισμό, τέλος, έχει εκφράσει με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Football League, λέγοντας ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα των χρεών της Super League, η Football League θα φαλιρίσει.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή