Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ, επικράτησε κατά κράτος (2-0) της ΑΕΚ στον τελικό

Print Friendly, PDF & Email

To έκτο κύπελλο της ιστορίας του και δεύτερο διαδοχικό πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με σκόρερ τους Βϊερίνια και Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπίσεσβαρ, ενώ ο Μπάρκας απέκρουσε το πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 25′ (το κέρδισε ο Μπίσεσβαρ από τον Μπακάκη) και κλασικό τετ α τετ του Κάμπος στο 34′!

Στο 50′ ο Χουλτ έκανε τραγικό λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Πρίγιοβιτς πήρε την μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, επιχείρησε να τον κρεμάσει, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ είπε ξανά «όχι» στον Σέρβο φορ!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί και στο 61′ με υποδειγματική αντεπίθεση, έχασε νέα κλασική ευκαιρία με τον Πέλκα να αστοχεί μέσα από την μεγάλη περιοχή. Το γκολ φαινόταν ότι ερχόταν και στο 65′ ο Βιεϊρίνια με τρομερό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ! Το πέταλο των οπαδών του ΠΑΟΚ πήρε φωτιά με το σύνθημα «Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές» να δονεί το ΟΑΚΑ.

Στο 81′ ο Ισπανός διαιτητής Μπορμπαλάν άφησε με δέκα παίκτες και τις δύο ομάδες αποβάλλοντας τον Μαουρίτσιο με απευθείας κόκκινη κάρτα και τον Βράνιες με δεύτερη κίτρινη.

Στο 82′ η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά όταν το σουτ Αραούχο έξω από την περιοχή απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Το ματς άνοιξε, ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους, όμως ο Μακ στο 83′ δεν μπόρεσε να τελειώσει τον τελικό απέναντι στον Μπάρκα και ο Αραούχο άγγιξε το 1-1 στο 88′ όταν το μονοκόμματο σουτ που έκανε πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο τελευταίος λόγος όμως άνηκε στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ άφησε πολλούς χώρους στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει και ο Πέλκας στο 93 έγραψε σε κενή εστία το τελικό 2-0 έπειτα από ασίστ του Πρίγιοβιτς.

Σημειώνεται ότι ο διαιτητής Μπορμπαλάν «κιτρίνισε» συνολικά εννιά παίκτες και έδειξε τρεις κόκκινες αποβάλλοντας στο 94′ και τον Βαρέλα.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (53′ Γκάλο), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (67′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίτσιο, Κάμπος (52′ Μακ), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (75′ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή