“Δώσαμε το δικαίωμα στην πολιτεία να φοβάται ότι μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα”

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Τούμπα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε και για τον τελικό Κυπέλλου αλλά και για όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας, επαναλαμβάνοντας την επιθυμία του Δικεφάλου ο τελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ με κόσμο, VAR και ξένο διαιτητή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο: «Είναι καλό ότι όλο το πολιτικό προσωπικό και της πόλης και της χώρας δείχνει ενδιαφέρον για το νέο γήπεδο. Από ότι φαίνεται υπάρχει μια σύμπνοια. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να γίνει βάρος στη κοινωνία, ούτε ζητάει κάτι ιδιαίτερο ως ρύθμιση ή ως χάρη, είναι θετικό ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων όλων όσων ενημερώνονται γι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ότι αυτό το έργο είναι πολύ μεγάλο και είναι εφικτό να γίνει χωρίς να επιβαρυνθεί η κοινωνία».

Για το θέμα με το Καυτανζόγλειο: «Είναι κάτι που τρέχει παράλληλα και δεν έχει σχέση με τη κατασκευή του γηπέδου από τον ΠΑΟΚ. Έχει να κάνει με την φιλοξενία της ομάδας για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα πρέπει και σ αυτό το θέμα να βρεθεί λύση, προκειμένου όσο καιρό χτίζεται η νέα Τούμπα, ο ΠΑΟΚ να δίνει τους αγώνες του σε ένα σύγχρονο γήπεδο που πληροί της προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ. Το βλέπω πολύ δύσκολο να έχει τελειώσει το θέμα φέτος. Θα πρέπει να δηλώσουμε την έδρα μας στην ΟΥΕΦΑ μέχρι τις 30 Μαΐου. Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα μέχρι τότε θα έχουμε απόφαση ή θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που εμείς θέλουμε να αναλάβουμε. Κάνουμε αγώνα δρόμου, για να μη χάσουμε ούτε μια μέρα. Είναι καθαρά θέμα γραφειοκρατίας. Είναι ένα στάδιο με περίεργο καθεστώς, ανήκει σε δυο υπουργεία. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε έργα σε δημόσιο κτίριο . Είναι καλύτερο να χάσουμε λίγο χρόνο και να γίνουν όλα νόμιμα και σωστά, παρά να κάνουμε γρήγορες και βιαστικές κινήσεις, που μπορεί να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερες καθυστερήσεις».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπάρχει ένας κοινός στόχος. Δεν ξέρω πόσο ειλικρινής είναι από όλες τις πλευρές. Από τη δική μας πάντως είναι σίγουρα. Θέλουμε να γίνει τελικός του κυπέλλου αντάξιος της ιστορίας του θεσμού, των ομάδων, με κόσμο, στο ΟΑΚΑ, με VAR. Θα ήταν το ιδανικό σενάριο και βλέπω ότι είναι λίγο πιο κοντά στο να επιτευχθεί».

Για το αν η πολιτεία συμφωνεί σε αυτό: «Για να μην πηγαίνουμε πάντα στο άλλο άκρο και να κάνουμε τους αντιδραστικούς, οι ομάδες και οι διοργανωτές των δυο τελευταίων τελικών, δώσαμε το δικαίωμα στη Πολιτεία να φοβάται ότι μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Και η αστυνομία και η ΕΠΟ ως διοργανώτρια και οι ομάδες. Ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Πρέπει η πολιτεία να πειστεί ότι αυτή τη φορά, μπορούμε να προλάβουμε και τα μικρότερα προβλήματα. Νομίζω ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και δεν πρέπει να κάνουμε πισωγυρίσματα. Δεν θέλω να είμαι αυτός που θα πάρει τα τσεκούρια του πολέμου και θα αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους σαν να είναι αυτοί οι ανόητοι και εμείς οι έξυπνοι. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε τον τελικό, να κλείσει η χρονιά και να μπει μια σφραγίδα ότι είναι η πιο πετυχημένη χρονιά από άποψη τίτλων στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ζούμε και αναπνέουμε γι αυτό και θέλουμε να γίνει με ιδανικές συνθήκες».

Για το αν πιστεύει ότι το VAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε έδρα: «Εμείς διοργανώσαμε την φιέστα για το πρωτάθλημα σε τέσσερις μέρες. Αλίμονο αν δεν μπορούν να μπουν τα μηχανήματα του VAR σε γήπεδα, που έτσι και αλλιώς πρέπει να εξοπλιστούν καθώς θα φιλοξενήσουν αγώνες της Σούπερ Λιγκ, σε διάστημα δέκα ημερών. Είναι επίσης πολύ καλό που από αυτή τη μερίδα του τύπου που ασχολείται με τα θέματα της ΑΕΚ, ακούσαμε την φωνούλα τους σε σχέση με το VAR. Γιατί τα 2.5 χρόνια που εμείς ζητάμε το VAR και είχαμε προτείνει μέχρι και να το χρηματοδοτήσουμε, δεν είχαμε ακούσει τοποθέτηση. Ούτε για τους ξένους διαιτητές. Εμείς θέλουμε τελικό κυπέλλου με VAR, ξένο διαιτητή και κόσμο και των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Εμείς συμφωνούμε στη προκήρυξη του κυπέλλου από την αρχή της χρονιάς, χωρίς να γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα είναι στον τελικό. Φυσικά και θέλουμε το ασφαλέστερο γήπεδο και ασφαλώς θα ακούσουμε εκείνους που λένε ότι είναι το ΟΑΚΑ. Έστω και αν τώρα το φοβούνται για να κάνουν τελικό με κόσμο. Εμείς λοιπόν λέμε ότι ο τελικός πρέπει να γίνει όπως έχει προκηρυχθεί. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο αλλάξει ένα κομμάτι της προκήρυξης, όπως για παράδειγμα να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, άρα εξουδετερώνεται στην πραγματικότητα το πλεονέκτημα που αποκτάει μια ομάδα να αγωνίζεται με τον κόσμο της και παραμένει το πλεονέκτημα της ομάδας που χρησιμοποιεί αυτό το γήπεδο ως έδρα τα τελευταία 15 χρόνια.

Άρα λοιπόν να μη κάνουμε τους χαζούς, να μη κάνουμε τους ηλίθιους μεταξύ μας. Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ. Αν ο τελικός γίνει σύμφωνα με τη προκήρυξη δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το ΟΑΚΑ. Το δείξαμε και πέρσι, πιστεύω ότι θα το αποδείξουμε ακόμα πιο εμφατικά φέτος. Αλλά μην αντιμετωπίζουμε τον κόσμο ως ηλίθιο. Εννοείται ότι εμείς θέλουμε το VAR. Kάναμε την φιέστα για το πρωτάθλημα σε τέσσερις μέρες. Σε δέκα μπορούμε να βάλουμε το VAR, όπου μας πουν».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει συναντηθεί με τον Περέιρα: «Αυτές οι κουβέντες δεν γίνονται για να δημοσιοποιούνται. Αν κάποιος έχει κάποια δημιουργική πρόταση για τα θέματα της διαιτησίας, κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, χωρίς να το ρίχνει ως τυράκι στο δημόσιο διάλογο. Ενδεχομένως για τη συσπείρωση του κόσμου γύρω σου ή του τύπου γύρω σου. Ασφαλώς και έχουμε συναντηθεί με όποιον πρέπει να συναντηθούμε, για να αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ δίκαια».

Για τον διαιτητή του τελικού και τη συνάντηση του Μελισσανίδη με τον Περέιρα: «Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω τις κινήσεις της ΑΕΚ. Αν αφορά τον διαιτητή του τελικού, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο κάποιος να παραγγείλει συγκεκριμένο ξένο διαιτητή».

Για την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ: «Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ τα δυο τελευταία χρόνια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως θύμα, ούτε ο ίδιος να αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως θύμα ή ως γκρινιάρη. Έχουμε μεγαλώσει. Όλος ο σύλλογος μαζί, εννοώ η ομάδα, η ΠΑΕ διοικητικά, ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει μια διαφορετική εποχή. Ακόμα, το να γίνεται ο τελικός στο μεγαλύτερο και στο ασφαλέστερο γήπεδο της χώρας, νομίζω ότι είναι μια διεθνής πρακτική. Τώρα αν έτυχε αυτό το γήπεδο να το χρησιμοποιεί σαν έδρα της η ΑΕΚ και αυτό μπορεί να είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν μας επηρεάζει καθόλου αυτό, το αποδείξαμε και πέρσι, εφόσον είχαμε τον κόσμο μαζί και δεν αισθανόμασταν ότι παίζαμε εκτός έδρας. Το να πάμε σε ένα γήπεδο, που έχει την οικειότητα μια ομάδα να παίζει εκεί και να εξουδετερωθεί η ισορροπία του να παίζουμε με τους φιλάθλους μας, είναι κάτι που αλλάζει τους συσχετισμούς. Και πάλι όμως δεν το αντιμετωπίζουμε με γκρίνια ή με φόβο. Ένα ζήτημα κοινής λογικής βάλαμε, δεν περίμενα καν ότι θα έχει αντίρρηση η ΑΕΚ. Αυτό, μάλλον, δείχνει μια αδυναμία, το να φοβάσαι να παίξεις αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στο Παγκρήτιο, για παράδειγμα. Η καλύτερη ομάδα στο συγκεκριμένο αγώνα θα πάρει το κύπελλο. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι ο ΠΑΟΚ. Όλες αυτές οι συζητήσεις είναι κουραστικές για τον κόσμο αλλά άπτονται της κοινής λογικής. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Θεωρώ ότι η αντίδραση υπάρχει για να υπάρχει. Καταλαβαίνω ότι και η ΑΕΚ προσπαθεί να σώσει μια χρονιά που δεν τελείωσε καλά στο πρωτάθλημα, έχει περάσει καιρός από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να επανασυσπειρωθούν βάζοντας απέναντι , ενδεχομένως τον ΠΑΟΚ. Όμως, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σ αυτό το παιχνίδι. Είμαστε η ομάδα που τους έχουμε κερδίσει στους δυο τελευταίους τελικούς και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Σε έναν ωραίο τελικό, σε έναν δίκαιο τελικό και χωρίς προβλήματα»

Πηγή: Arena FM 89,4

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή