Κυριάκος: “Σε προθάλαμο αποστείρωσης ο Αυγενάκης μέχρι τον επόμενο ανασχηματισμό”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε για πρώτη φορά για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, για τον ρόλο που θα έχει, για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για το πώς προέκυψε η επιστροφή του: «Όταν ο κ.Σαββίδης έθεσε στο τραπέζι την επιστροφή μου, δεν ήταν εύκολο να πεις «όχι». Είναι λίγο δύσκολο να απογαλακτιστείς από αυτό. Το είχα πει και τότε – η απόφασή μου να σταματήσω την δουλειά μου στον ΠΑΟΚ, ήταν ανεξάρτητη με τις εκλογές, όταν κάνεις μια δουλειά επί 20 χρόνια, αισθάνεσαι μια κόπωση, σου δημιουργεί μια κούραση. Το δεύτερο ήταν ότι υπήρξε μια στιγμή απόγνωσης, ήταν μια περίοδος που φτάσαμε στο τέλος. Αν πάμε πίσω στο 2018 στην ιστορία με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και το θέατρο του Γκαρθία, στη συνέχεια ακολούθησαν οι κόντρες με την ΑΕΚ και όλα αυτά μου δημιούργησαν ένα αίσθημα ματαιότητας. Θα περάσουν χρόνια για να αποτυπωθεί στον Έλληνα φίλαθλο ότι το πρωτάθλημα θα κρίνεται στο γήπεδο, πρέπει να δουλέψουμε πιο εντατικά σε αυτόν τον τομέα».

Για το ποιος θα είναι ο ρόλος του: «Δεν είμαι εδώ για να κάνω την καθημερινή διαχείριση, υπάρχει μια ομάδα, ένα πρόγραμμα, μια οργάνωση στην επικοινωνίας της ΠΑΕ. Εγώ θα βοηθήσω στο να κάνουμε έναν σχεδιασμό στο πώς θέλει ο ΠΑΟΚ το ποδόσφαιρο και πώς θα το επικοινωνήσουμε αυτό στον κόσμο. Θα δημιουργηθεί ένα παζλ για την εικόνα του ΠΑΟΚ. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι γιατί μειώνεται το κοινό των αθλητικών εκπομπών και δεν διευρύνεται, αυτό είναι ένα ζήτημα που ποδοσφαιρικά κάποιος πρέπει να το αναλύσει…».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Είναι ένας άνθρωπος που μπήκε στο Υφυπουργείο με χαρά και τρομερή διάθεση να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με συναντήσεις και κάμερες και έχει καταλήξει να ζητάει να του κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις στον «αέρα». Πιστεύω ότι ο Αυγενάκης ξεκίνησε και θεώρησε ότι πρέπει να πάρει μαζί του το κοινό που δεν συμπαθούσε την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή το κοινό του Ολυμπιακού. Θεώρησε ότι θα μπορούσε να αφήσει τον Ολυμπιακό να κάνει το επικοινωνιακό του παιχνίδι. Του έσκασε ένα ζήτημα που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ούτε απέναντι στους ίδιους του συνεργάτες. Κατάφερε και έφερε ακόμη και το ίδιο του το κόμμα, απέναντί του. Προσπαθούν να τον έχουν σε έναν προθάλαμο αποστείρωσης μέχρι τον επόμενο ανασχηματισμό που είναι δεδομένο ότι θα φύγει από την θέση του. Θεωρώ ότι έτσι τον αντιμετωπίζει το κόμμα του».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Εγώ πιστεύω ότι θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, θεωρώ 50-50 τις δυνατότητες γιατί δεν νομίζω ότι η UEFA θα πρέπει να δώσει περιθώρια μετά τον Ιούνιο καθώς θα πρέπει να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Βλέπω ότι μέσα Μαΐου θα μας είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε την αγωνιστική δραστηριότητα. Μπορεί να γίνει ένα τουρνουά με τις ομάδες που συμμετέχουν στα Play Off. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Το σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε όλο αυτό που περνάμε. Το ποδόσφαιρο όντως είναι δευτερεύων μπροστά σε αυτή την κατάσταση».

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή