Κωστούλας: Τους τελευταίους μήνες η πολιτική είναι το νέο φρούτο στο ποδόσφαιρο!

Print Friendly, PDF & Email

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Φ. Κωστούλας σε συνέντευξη στο Documento υποστηρίζει ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα αρνητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν οι μεγάλες ομάδες, για τρεις λόγους: τον εγωσμό των παραγόντων τους, το οικονομικό και τελευταία έχει μπει στο ποδόσφαιρο η πολιτική.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι σκέτη απογοήτευση τα όσα συμβαίνουν και για τις ομάδες που εκπροσωπούμε και γενικότερα για το ποδόσφαιρό μας. Είναι λυπηρό ότι σερνόμαστε κυριολεκτικά πίσω από τα συμφέροντα των μεγάλων ομάδων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο μας έχει φέρει και πολλά χρόνια πίσω σε σχέση με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι ότι οι Big 4 δεν κατάφεραν ποτέ να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν τέσσερα πέντε σημεία που θα δώσουν ώθηση στο προϊόν».

“Πρώτα απ’ όλα είναι ο εγωισμός των παραγόντων και ακολουθεί το συμφέρον της ομάδας τους που σχετίζεται με το οικονομικό. Τους τελευταίους μήνες έχουμε και έναν τρίτο λόγο εξίσου σημαντικό. Είναι στην ουσία νέο φρούτο που έχει σχέση με την πολιτική. Παλιότερα δεν είχαμε πολιτικές τοποθετήσεις από τους παράγοντες και τις ΠΑΕ, τώρα το βλέπουμε κι αυτό και μαλιστα παίζουν σημαντικό ρόλο. Θα ήταν μια λύση αν μοιραζόταν σε όλες τις ΠΑΕ ένα ποσοστό από τα χρήματα που λαμβάνουν από την UEFA οι ομάδες που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της; Είχα καταθέσει πρόταση να μοιράζεται μόλις το 10% των ευρωπαϊκών εσόδων, αλλά την απέρριψαν. Τίποτε δεν περνάει…”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή