Κύπρος: Συστήνεται 13μελής επιτροπή για τα στημένα παιχνίδια

Print Friendly, PDF & Email

Τη σύσταση 13μελούς επιτροπής για το θέμα που προέκυψε με τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης.

Η κυπριακή αστυνομία και γενικά οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο της χώρας και τις καταγγελίες για στημένους αγώνες.

Την δημιουργία ειδικής ομάδας, απαρτιζόμενης από 13 άτομα εντόπισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της χώρας, από κοινού με τα υπόλοιπα κόμματα και την Αστυνομία για το σκάνδαλο των στημένων που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαββίδης, μετά την μεταξύ τους συνεδρίαση:

«Ολοκληρώσαμε μια μακρά αλλά εξαιρετικά εποικοδομητική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Κύπρου, ο αρχηγός της Αστυνομίας, η ηγεσία της Αστυνομίας και ο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Σε αυτή τη σύσκεψη υπήρξε πλήρης ταυτότητα σκέψης και στόχων. Να βοηθήσουμε όλοι στον βαθμό που μπορούμε να καθαρίσουμε αυτό το απόστημα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο Γιώργος Σαββίδης και συνέχισε.

«Σας ανακοινώνω τις αποφάσεις μας, η ομάδα που ερευνά τις υποθέσεις θα αυξηθεί με την μετάθεση επιπλέον ανακριτών έτσι ώστε να έχουμε ένα σύνολο 13 ατόμων. Είναι μια έμπρακτη κίνηση της Αστυνομίας για γίνει σωστή διερεύνηση των καταγγελιών. Έχουμε συμφωνήσει πως υπάρχει πλήρη στήριξη από όλα τα κόμματα στην νέα επιτροπή Δεοντολογίας η οποία έχει τεράστιο έργο που πρέπει να κάνει. Θα σταθούμε δίπλα της για το δύσκολο έργο που θα επιτελέσει.

Έχουμε αποφασίσει να προβούμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, θα κάνω εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο. Να γίνει μια κοινή ενοποιημένη νομοθεσία που θα αφορά όλα τα θέματα του αθλητισμού. Θα συσταθεί μια τεχνική επιτροπή από στελέχη των κομμάτων και από αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να μαζέψει όλες τις πληροφορίες όλες τις εισηγήσεις των κομμάτων και θα κωδικοποιηθούν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή