Κώστας Πάσσαρης: Αρχίζει σήμερα η δίκη του στο Εφετείο – Τι ζητούν οι συγγενείς

Print Friendly, PDF & Email

Ξεκινά την Τετάρτη στο Εφετείο η δίκη του Κώστα Πάσσαρη. Ο διαβόητος κακοποιός, όμως, δεν θα παρίσταται στη δίκη, καθώς οι ρουμανικές Αρχές έχουν απορρίψει το αίτημα προσωρινής έκδοσής του στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί δεν είχε προσδιοριστεί ο χρόνος παραμονής του στην Ελλάδα.

Ο Κώστας Πάσσαρης τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Μου είχαν συμβεί διάφορα πράγματα και σε δικούς μου ανθρώπους. Ωστόσο, έχουν δίκιο σε αυτά που έλεγαν εκείνη την εποχή. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει ανθρώπινες αξίες, ενώ έβλεπα γύρω μου δικούς μου ανθρώπους να πεθάνουν. Ήμουν σε μία άλλη κατάσταση. Κανείς όμως δεν γεννιέται δολοφόνος, ούτε είναι το παιδικό του όνειρο να γίνει δολοφόνος».

Ανάμεσα στα θύματα του Πάσσαρη ήταν και δύο αρχιφύλακες, τους οποίους σκότωσε κατά τη διάρκεια μεταγωγής του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών το 2001, όταν και απέδρασε. Τώρα λέει πως θα κοιτούσε στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων του. «Θα μπορούσα να το κάνω. Να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι λυπάμαι για ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γι’ αυτούς. Είναι δύσκολο πράγμα, αλλά θα το έκανα», δηλώνει.

«Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί», προσθέτει. «Έχω δηλώσει πως θέλω να γυρίσω και να δικαστώ. Ποτέ δεν ήμουν αντίθετος να έρθω στην Ελλάδα και να δικαστώ, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Όχι, όμως, εξαιτίας μου. Το είχα ζητήσει και είχα κάνει δύο αιτήσεις σχετικά με τη μεταφορά μου στην Ελλάδα», καταλήγει.

Συγγενείς θυμάτων: «Κανένας διάλογος με τον δολοφόνο»

Μετά τη συνέντευξη του Κώστα Πάσσαρη, οι συγγενείς των θυμάτων του, μίλησαν στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Δεν θα μπούμε ποτέ σε κανέναν διάλογο με τον δολοφόνο». Αυτό απάντησε χαρακτηριστικά στον Κώστα Πάσσαρη η οικογένεια του αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του κακοποιού. Οι συγγενείς του αστυνομικού ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση έκδοση του Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα προτού παραγραφούν τα αδικήματά του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η οικογένεια του Διονύση Αλεβιζάτου τονίζει: «Ακούμε λόγια προσποίησης αδίστακτου κακοποιού. Δεν θα μπούμε ποτέ σε κανέναν διάλογο με τον δολοφόνο. Τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον άνθρωπό μας. Όσα λέει τώρα ή κατά καιρούς δεν μας αφορούν. Πρέπει να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα και να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Και αυτό να γίνει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

«Η οικογένεια έχει τα μάτια της στη Δικαιοσύνη και όχι στον Πάσσαρη. Την ενδιαφέρει να γίνει η δίκη χωρίς άλλη καθυστέρηση και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει η παραγραφή ή η απελευθέρωση του κακοποιού», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Πηγή: ethnos.gr 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή