Λασκαράκης και αστυνομία τα «κλειδιά» της απόφασης για Ολυμπιακό

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ με ποινή τεσσάρων αγώνων χωρίς θεατές και πρόστιμο 150.000 ευρώ για τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ για για «εκτεταμένα επεισόδια» (αρ. 15 πειθαρχικού κώδικα) αλλά και για άσκηση «βίας» στον διαιτητή και τον β’ παρατηρητή αγώνα (αρ. 29 πειθαρχικού κώδικα).

Aυτό που μέτρησε στο να επιβληθούν οι ηπιότερες των ποινών που προβλέπονται στο άρθρο 29 περί “βίας σε αξιωματούχους” ήταν η αξιολόγηση της κατάθεσης του β’ παρατηρητή Π. Λασκαράκη, ειδικότερα ως προς το μέγεθος της επίθεση που δέχτηκε.

Συγκεκριμένα, η πειθαρχική επιτροπή δεν δέχθηκε στο σύνολό τους όσα είπε ο Λασκαράκης περί επίθεσης με κλωτσιές, σπρωξιές, απειλές και βρισιές, που δέχθηκε στο ημίχρονο του αγώνα στον προθάλαμο των αποδυτηρίων.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η μαρτυρία Λασκαράκη δεν επιβεβαιώνεται από την έκθεση της αστυνομίας, στην οποία δεν αναφέρεται ότι δέχτηκε επίθεση με λακτίσματα, ενώ το γεγονός ότι άσκησε τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη του αγώνα δείχνει ότι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πειθαρχική επιτροπή να δεχθεί ότι υπήρξε επίθεση αλλά όχι τέτοιας βαρύτητας ώστε η ποινή να είναι μεγαλύτερη της μίας αγωνιστικής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή