Λονδίνο: Ο Σαντίκ Καν απαγόρευσε διαφήμιση που έδειχνε γυμνή πλάτη

Print Friendly, PDF & Email

Στην απαγόρευση μιας διαφήμισης εταιρείας καλσόν στον υπόγειο του Λονδίνου προχώρησε η εταιρεία TFL (Transport For London) που τον διαχειρίζεται. Μεγαλομέτοχος της εταιρείας είναι ο δήμος του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η διαφήμιση της εταιρείας καλσόν Heist έδειχνε την πλάτη μιας γυναίκας γυμνή. Η επίμαχη φωτογραφία δείχνει τη γυναίκα να φορά μόνο ένα ζευγάρι καλσόν, να επιδίδεται σε χορευτική φιγούρα. Η γυναίκα κάνει ένα άλμα με το πρόσωπό της στραμμένο μακριά από την κάμερα.

Αλλά, ενώ η νεαρή γυναίκα είναι σαφώς τόπλες, δεν υπάρχει τίποτα σεξουαλικό στη φωτογραφία, καθώς φαίνεται μόνο η πλάτη της. Παρ’ όλα αυτά, το μετρό του Λονδίνου θεωρεί τη διαφήμιση «εμφανώς σεξουαλική», και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την Heist να τοποθετήσει ψηφιακά ένα σουτιέν, ή κάτι παρόμοιο, στο σώμα της γυναίκας.

Υπερασπιζόμενη τη διαφήμιση, η Έλι Χάουαρντ, μια από τους συνιδρυτές της Heist, είπε στην εφημερίδα Metro: «Δεν πιστεύουμε ότι η αγγελία είναι προσβλητική με οποιονδήποτε τρόπο. Μάς ζητήθηκε επίσης να σκουρύνουμε τη φωτογραφία γύρω από τους γλουτούς της χορεύτριας για περισσότερη κάλυψη, κάτι που κάναμε με ευχαρίστηση. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί είναι ‘’εμφανώς σεξουαλικό’’ να δείξουμε την πλάτη μιας γυναίκας».

Σημειώνεται πάντως ότι ο Πακιστανικής καταγωγής δήμαρχος Σαντίκ Καν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει στο μετρό του Λονδίνου διαφημίσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα αυτοεκτίμησης, προβαίνοντας σε απαγόρευση ανάλογης διαφήμισης το 2015.

Ως εκ τούτου, οι οδηγίες της TFL δηλώνουν ότι μια εικόνα θα απορριφθεί αν «η διαφήμιση απεικονίζει άνδρες, γυναίκες ή παιδιά με σεξουαλικό τρόπο ή εμφανίζει γυμνές ή ημίγυμνες σιλουέτες σε ένα εμφανώς σεξουαλικό πλαίσιο».

Εντούτοις, η Heist δεν είναι σε θέση να καταλάβει πόσο προκαλεί η πλάτη μιας χορεύτριας. «Θέλαμε να δείξουμε το σώμα ενός γυναικείου σώματος με ένα τρόπο που εμπνέει… Είναι χορεύτρια, είναι γεμάτη ζωή και ευκινησία» δήλωσε η Χάουαρντ.

«Αν δεν επιτρέπεται να παρουσιάσουμε τις γυναίκες με τα εσώρουχά τους εκτός σεξουαλικού πλαισίου, πώς είναι θα παρουσιάσουμε μια εναλλακτική εκπροσώπηση των γυναικών;» διερωτήθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή