Λουτσέσκου: “Εχω την αίσθηση ότι ο Φερέιρα δεν υποστηρίχθηκε όσο έπρεπε”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων σχολίασε τη φετινή ομάδα του Δικεφάλου.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την κατάσταση στην Σαουδική Αραβία: «Είναι όπως παντού, τα ίδια προβλήματα, όλοι ανησυχούν για τον ιό, εδώ πήραν αυστηρά μέτρα και γρήγορα και τα πράγματα φαίνονται να βρίσκονται υπό έλεγχο, δεν μπορούμε να βγούμε έξω μετά τις 3 το μεσημέρι μέχρι το επόμενο πρωί στις έξι. Εχουν κλείσει τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια, όλα. Το ποδόσφαιρο σταμάτησε και εδώ, για τρεις εβδομάδες, μένουν ακόμη δύο εβδομάδες μέχρι την ημερομηνία που είπαν να σταματήσουμε τις προπονήσεις και μετά θα δούμε».

Για τον αν ο ΠΑΟΚ φέτος διαφέρει από την δική του ομάδα πέρυσι: «Ο ΠΑΟΚ έχει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού κι αυτό είναι φυσιολογικό. Εχει άλλο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία για το παιχνίδι, διαφορετικό τρόπο δουλειάς, διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των παικτών, διαφορετικές καταστάσεις, υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι».

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τον ΠΑΟΚ να επαναλάβει μία τέλεια σεζόν εντός συνόρων όπως ήταν η περσινή: «Δεν είναι εύκολο να επαναλάβεις μία σεζόν χωρίς ήττα, μία τέλεια σεζόν. Δεν μ’ αρέσει να το συζητώ αυτό. Ξέρετε την φιλοσοφία μου, να πηγαίνω παιχνίδι με το παιχνίδι. Η ομάδα είχε αλλαγές που δεν υποστήριξαν τους παίκτες που είχαν μάθει με έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς.

Δεν με τρελαίνει ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Αν πρέπει να αναλύσω τις δύο τελευταίες σεζόν, θα πω ότι ο Ολυμπιακός πέρυσι ήταν καλύτερη ομάδα, αλλά ήταν καλύτεροι όταν έχασαν από εμάς με 3-1 και δεν είχαν κανενός είδους πίεση. Αυτήν τη σεζόν τουλάχιστον απ’ ότι είδα στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να είναι μία ομάδα δυνατή σε φυσικές δυνάμεις, που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει, αλλά χωρίς να είναι μία ομάδα που κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω όμως να μπω πολύ σε ζητήματα τακτικής γιατί δεν θα είναι δίκαιο.

Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, είδα το ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν σε μεγάλη πίεση. Η ομάδα ήταν επιθετική αλλά χωρίς να έχει την υπομονή για να να τρέξει τον αντίπαλο και να του ανοίξει τις γραμμές. Αλλά κι αυτό ίσως ήταν θέμα ψυχολογίας, δεν μιλάω πολύ για τον προπονητή.

Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι δεν υποστήριξαν όσο έπρεπε τον νέο προπονητή. Ενας προπονητής έχει τις ιδέες του, έχει την φιλοσοφία, έχει τον τρόπο συμπεριφοράς, έχει το πλάνο του σε σχέση με τον αντίπαλο, να προστατεύει την ομάδα. Κι όταν φεύγει, έρχεται κάποιος άλλος με άλλο σκεπτικό. Με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και συμπεριφορά και οι άνθρωποι αρχίζουν να συγκρίνουν υπερβολικά τη φετινή ομάδα με την περσινή. Αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί με αυτή την σύγκριση οι παίκτες αρχίζουν να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και να βρίσκουν δικαιολογίες, αρχίζουν να κρύβονται πίσω από την κατάσταση.

Ο προπονητής, επίσης, χάνει τον στόχο του, να μην είναι συγκεντρωμένος στον δικό του τρόπο, να νιώθει πίεση. Και στον ΠΑΟΚ πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχει να αντιμετωπίσει ομάδες από την Αθήνα που έχουν συνηθίσει σ’ αυτήν τη διαδικασία, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν συχνά, τρίτος, τέταρτος ίσως και πιο κάτω και τώρα ο ΠΑΟΚ γίνεται η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα. Σε μία τέτοια μάχη, πρέπει να έχει την υποστήριξη από όλους. Επίσης, ήταν μία σεζόν μετάβασης από τη μία σεζόν στην άλλη».

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή