Μάρκου: “Δεν ασχολούμαι με ανθρώπους που κλωτσάνε για να ξεκινήσουν καβγάδες”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Σωτήρης Μάρκου, που εκπροσώπησε τη θεσσαλική ομάδα στο σεμινάριο που διοργάνωσε η ΕΠΟ για τη χρήση του VAR, προχώρησε σε σχετική δήλωση επ’ αυτού. Αναφέρθηκε στο κόστος της νέας τεχνολογίας, στη γραμμή του οφσάιντ που δεν έχει μπει, στις φάσεις που ζήτησε διευκρίνηση αλλά και στον εκπρόσωπο μίας άλλης ομάδας που ενοχλήθηκε.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μάρκου:

Για το χθεσινό σεμινάριο VAR στην Αθήνα που συμμετείχα εκπροσωπώντας την ΠΑΕ ΑΕΛ ως Πρόεδρος της έχω να πω τα εξής:

1. Μόνο απορία και εκνευρισμό μπορεί να αισθανόμαστε όταν στη διαβούλευση που διήρκησε 2 χρόνια ουδείς αντιλήφθηκε (γιατί μας είπαν τελικά ότι προτάθηκε, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο έργο) την αναγκαιότητα της ψηφιακής πιστοποιημένης γραμμής του offside. Στις ερωτήσεις μας η ανάδοχος εταιρεία έπειτα από αρκετή πίεση ψέλλισε ότι στο “βασικό πακέτο” δεν συμπεριλαμβάνεται η γραμμή offside, ότι το βασικό πακέτο χρησιμοποιούν οι περισσότερες χώρες και μόνο σε Αγγλία και Ισπανία και σε 2-3 άλλες χώρες χρησιμοποιούν και τη γραμμή offside και ότι εν τέλει στην Ελλάδα δεν συμπεριλήφθηκε. Αν θέλουμε τώρα να συμπεριληφθεί θα διερευνηθεί το επιπλέον κόστος…
Για τη γραμμή δε του τέρματος μας είπαν ότι κοστίζει όσο όλο το έργο του VAR!

Η ιστορία μου θυμίζει τα “πανωπροίκια” μιας άλλης εποχής (τα οποία καλώς αφήσαμε στο παρελθόν), όπου αφού είχαν συμφωνήσει σε όλα τα της προίκας οι συμπέθεροι, μετά τον αρραβώνα διαπιστώνονταν μια “αστοχία/αναπηρία/αφορμή” στην ανατομία ή στη συμπεριφορά της νύφης και εκβιαστικά η πλευρά του γαμπρού απαιτούσε “πανωπροίκι” για να μη χαλάσει το προξενιό και επιστρέψουν με συνοπτικές διαδικασίες τη νύφη, έχουσα χάσει εν τω μεταξύ την παρθενία της και την τιμή της. Σε αυτόν τον εκβιασμό το 99% των περιπτώσεων υπέκυπτε.

2. Αν αληθεύει ότι η εφαρμογή του VAR στοίχισε στο ελληνικό κράτος και κατά συνέπεια στους Έλληνες φορολογούμενους περισσότερα από 10 εκατομμύρια για τα επόμενα 5 χρόνια μέσα από μια διαδικασία Δημοσίου έργου θέλω να πιστεύω ότι μόνο αμέλεια και ανικανότητα μπορούμε να καταλογίσουμε στους “ειδικούς” και στους “ιθύνοντες” που επέλεξαν το βασικό πακέτο και να τους συγχαρούμε που ζουν στη Σουηδία και μας σκέφτονται και εμάς στην Ελλαδίτσα! Γιατί μόνο αν ζεις στη Σουηδία ή μια άλλη ευνομούμενη χώρα που όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει καχυποψία, θα επέλεγες να αφήσεις εκτός της εφαρμογής του VAR στη χώρα που ζεις τη γραμμή offside.

Στην Ελλάδα που ο νεαρός άνεργος αγοράζει το τελευταίο μοντέλο smartphone πληρώνοντας επί 3 το επίδομα ανεργίας του, μόνο και μόνο για να είναι up to date στα τεχνολογικά και που η συζήτηση στα καφενεία και στα sites για τον αν η τρίχα της κεφαλής του επιθετικού είναι 1 χιλιοστό πιο μπροστά από την προβολή της καράφλας του αμυντικού ξεπερνά κάθε όριο και προσδοκία, είναι γελοίο τουλάχιστον να επικαλείσαι ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο βασικό πακέτο…

3. Κρατάω τη θετική προσέγγιση της πλειονότητας των συμμετεχόντων και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους ομιλητές της ΚΕΔ για τις απαντήσεις και τις διευκρινίσεις που μας έδωσαν, τουλάχιστον όσον αφορά τις φάσεις της ομάδας μου που ζητήσαμε να γίνει ανασκόπηση, στο διπλό πέναλτι σε Ουαρντα και Ντάουντα εντός με την ΑΕΚ και στην αποβολή του Ζίφκοβιτς με δεύτερη κίτρινη εκτός με τον Πανιώνιο (ποινή που είναι εκτός πρωτοκόλλου VAR, αλλά πολύ ευγενικά αναλύθηκε, συγκρίθηκε με παρόμοιες φάσεις άλλων ομάδων και ως φάση απομονώθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε άλλο “σενάριο”).

Στη φάση του διπλού πέναλτι κατά κάποιο μαγικό τρόπο όλοι οι ειδικοί είπαν ότι είναι πέναλτι στον Ουαρντα, όμως οι χειριστές του VAR θεώρησαν (έτσι μας μεταφέρθηκε) ως επαφή την άστοχη έξοδο με το γόνατο σηκωμένο του Μπάρκα.
Στην επιμονή μου να ρωτήσω πως είναι δυνατόν οι χειριστές του VAR σε μια φάση που διαρκεί 2 δευτερόλεπτα και έχει 2 ανατροπές/επαφές/πιθανές παραβάσεις να μην έχουν το στοιχειώδες άγχος να μη μας αδικήσουν και αβίαστα να προσπερνούν τη φάση ως μη γενόμενη και να μην ζητούν από τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση και να αποφασίσει αυτός, η αμηχανία επικράτησε, επαναλαμβάνοντας ότι η προσωπική εκτίμηση των 2 χειριστών VAR ήταν αυτή, ότι δεν είδαν κάτι μεμπτό…. Στο τέλος της ανασκόπησης ρώτησα αν υπάρχει παρατηρητής VAR που να αξιολογεί την απόδοση των χειριστών και είπαν ναι.

4. Κατά την αποχώρηση μας σε διάφορα πηγαδάκια συζητήθηκαν οι ερωτήσεις, οι παρατηρήσεις και οι τοποθετήσεις μας και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ μας ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή μας και τις εύστοχες παρατηρήσεις μας. Μόνο ένας εκπρόσωπος άλλης ομάδος ενοχλήθηκε με τη διαδραστική συμμετοχή μας και αφού του δόθηκε ο λόγος εξέφρασε το παράπονο του για το πόσες φορές μιλήσαμε και αν υπάρχει πρωτόκολλο και μάξιμουμ ερωτήσεων.

Δεν ασχολούμαι όμως με ανθρώπους που κλωτσάνε για να ξεκινήσουν καβγάδες και ύπουλα αποχωρούν, ανθρώπους που ήπιαν το αμίλητο νερό στη συνάντηση και όταν μιλούν το κάνουν με ύφος και έτσι δικαιολογούν το μεροκάματο τους…..

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή