Μάτι: Καταπέλτης το πόρισμα για την τραγωδία

Print Friendly, PDF & Email

Στα χέρια των εισαγγελέων το πρώτο πόρισμα τεχνικού συμβούλου για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 96 συνάνθρωποί μας.

Πρόκειται για το πόρισμα του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Ανδριανού Γκουρμπάτση, ο οποίος ορίστηκε από δύο οικογένειες θυμάτων. Το περιεχόμενό του δείχνει τεράστιες ευθύνες συγκεκριμένων υπηρεσιών.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα «καταπέλτη», που αποτελεί πλέον κομμάτι της ογκώδους δικογραφίας:

«Μια σειρά από σοβαρά εγκληματικά λάθη, ενέργειες, παραλείψεις, ολιγωρίες, πλημμέλειες, αρρυθμίες και δυσλειτουργίες των αρμοδίων θεσμικά και νομοθετικά οργάνων, υπηρεσιών, αρχών και φορέων του ισχύοντος σήμερα μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Χώρας, όπως αυτά καταγράφονται αναλυτικά, σε συνδυασμό και με τις όποιες στρεβλώσεις εντοπίστηκαν κατά την οργανωτική δομή και λειτουργία του και καταγράφηκαν στο σύστημα πολιτικής προστασίας, είχαν σαν αποτέλεσμα από κοινού και συνδυαστικά να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό και επίπεδο την επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα γενικά του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Η συνέχεια στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή