Μάχη ΠΑΟ – ΠΑΟΚ στη Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας!

Print Friendly, PDF & Email

Εντονο παρασκήνιο υπάρχει ενόψει του ΔΣ της Super League τη Δευτέρα (08/05) με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1-5 και την έναρξη των play-offs, πιθανότερη ημερομηνία της οποίας είναι η Κυριακή 14/05.

Ηδη, ο Παναθηναϊκός ζήτησε τα play-offs να αρχίσουν στις 10/05 και θα είναι υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας, θέση την οποία θα έχει και ο Ολυμπιακός για προφανείς λόγους.

Αντιθέτως, κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει οι πρώτες θέσεις να μείνουν «ανοιχτές» για να κερδίσει χρόνο κυνηγώντας τις δικαστικές υποθέσεις των «ερυθρολεύκων» με στόχο την αφαίρεση έξι βαθμών που θα του δώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ είναι υπέρ της έναρξης των play-offs στις 14/05, ώστε οι παίκτες της να είναι ξεκούραστοι μετά τον τελικό του Κυπέλλου, όμως παραμένει άγνωστο τι θα κάνει σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ ζητήσει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία.

Επομένως στο συμβούλιο της Δευτέρας (08/05) αναμένεται να γίνει μάχη για το αν θα επικυρωθεί ή όχι η βαθμολογία της Super League για τις πρώτες πέντε θέσεις.

Η απόφαση θα ληφθεί με σχετική πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι θα επικρατήσει η άποψη που θα ψηφιστεί τουλάχιστον από εννέα ΠΑΕ.

Πάντως, οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, με όσες βρίσκονται στη μέση της βαθμολογία να είναι αδιάφορες και να αναμένεται να κινηθούν ανάλογα με τις σχέσεις που έχουν.

Στην ουρά, αν ο Ηρακλής εξοφλήσει και του επιστραφούν οι έξι βαθμοί έχει συμφέρον να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Η αντιφατικότητα της Super League

Η Super League αποφάσισε να προχωρήσει στην επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1-5, επικαλούμενη το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

Ομως, βάσει αυτού, θα μπορούσε να επικυρώσει τη βαθμολογία στο σύνολό της, αφού δεν υπάρχει κάποια εκκρεμοδικία που να εμπίπτει στη διάταξη που επικαλείται η Λίγκα.

Επίσης είναι οξύμωρο ότι η Super League θα παραδώσει το κύπελλο του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό στην φιέστα που θα κάνει την Κυριακή (07/05), ενώ η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή