Ο αστείος πειθαρχικός κώδικας, το αίτημα του ΠΑΟΚ και το καρφί του Σκουτέρη

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες, η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ, κατά της πρωτόδικης τιμωρίας του, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, που δεν ξεκίνησε ποτέ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται η απόφαση.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης προέβη στη αποκάλυψη ότι ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει καταθέσει μήνυση στον Όσκαρ Γκαρσία, για απάτη και για ψευδή κατάθεση.

«Έχει γίνει έγκληση στον κύριο Γκαρσία και να κληθεί να καταθέσει για απάτη και για ψευδή κατάθεση, γιατί έχει δώσει κατάθεση», ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρη Σκουτέρη.

«Αν υπήρχε επαφή με το αντικείμενο θα υπήρχε μώλωπας»

Έπειτα, αφού πρώτα κατατέθηκε ερασιτεχνικό βίντεο από τη στιγμή της ρίψης του ρολού, ο ίδιος υποστήριξε:

«Όπως φαίνεται και από το βίντεο δεν αμφισβητούμε την πρόσκρουση. Το ρολό αυτό χαρτί έχει βάρος από 50-80 γραμμάρια και αυτό εκείνη την ώρα ξετυλίγεται και είναι ελαφρύτερο. Εμφανίζεται μια βλάβη στο άνω χείλος χωρίς να φαίνεται επαφή με το αντικείμενο γιατί αν είχε συμβεί από αυτό θα υπήρχε μώλωπας.

Η NOVA δίνει μια έκτακτη είδηση ότι τραυματίστηκε στο μάτι, εκείνος πιάνει το πρόσωπο του και με τα δύο χέρια. Μεσολαβούν 15 λεπτά που δεν γνωρίζει κανείς τι μπορεί να έχει συμβεί».

«Καμία σχέση με την περίπτωση Ίβιτς»

Στην αγόρευσή του, ο κ. Μαυρομάτης, αναφέρθηκε και στη σύγκριση που γίνεται με την περίπτωση του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς, πέρσι στη Λεωφόρο, στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

«Έχουμε έναν αγώνα που υπήρχε άψογη συμπεριφορά των φίλων της ομάδας. Ακόμα και η NOVA το έχει βάλει στο διαφημιστικό της. Ουδέποτε έχει διακοπεί ή μη διεξαχθεί αγώνας λόγω ρολού χαρτιού.

Επίσης επικαλούμαστε ως λόγους έφεσης ότι: Η διάταξη μιλάει για διακοπή αγώνα, και όχι για μη τέλεση, συνεπώς δεν έχει εφαρμογή. Καθώς επίσης ζητάμε και την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας.

Προσπαθούν να συγκρίνουν το γεγονός με την περσινή περίπτωση του κ. Ίβιτς όπου δεν έχει καμία σχέση καθώς έχουμε μεταλλικό αντικείμενο με υγρό επίσης είχαμε διακοπή ενώ εδώ μη έναρξη. Επίσης και η εξέταση ήταν άμεση ενώ εδώ έχουν περάσει 15 λεπτά», τόνισε αρχικά, ενώ συνεχίζοντας, υπογράμμισε:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε φέτος ένα restart και θα ήταν πολύ άδικο να κριθεί ο πρωταθλητής από ένα ρολό χαρτί. Πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας και αυτό έχει ξαναγίνει το 2005.

Αν κρίνετε ότι υπάρχει υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να μην τιμωρηθεί με το 15,3 και να ληφθεί υπόψη η αρχή της αναλογικότητας.

Σας επισημαίνω τα όσα δήλωσε ο κ. Καλπακίδης, υπεύθυνος σεκιούριτι ‘γύρισα και είδα τον κ. Γκαρσία να πέφτει και τον κ. Θέο να τον ακουμπάει στο άνω χείλος ενώ ο κ. Καραπαπάς φώναζε να μείνει κάτω’.

Η κοινή λογική οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια μεθόδευση να μην γίνει ο αγώνας. Αναφέρεται στην έκθεση της ΔΕΑΒ οτι ο κ. Μιραλάς αλλά και ο κ. Κοβάσεβιτς προκαλούσαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο τραυματιοφορέας έχει καταθέσει ότι ‘πήγα να βοηθήσω και με απομάκρυναν’. Όλα αυτά μας οδηγούν στην βεβαιότητα μεθοδευμένης προσπάθειας για την μη διεξαγωγή του αγώνα.

Η αμφιβολία θα έπρεπε να λειτουργήσει υπέρ μας, καθώς σύμφωνα με την δικαιοσύνη καλύτερα να αθωωθούν 10 ένοχοι παρά να καταδικαστεί ένας αθώος. Έχουμε κάνει έγκληση να διωχθεί ο κ. Γκαρσία».

«Με… ασθενοφόρο πέρασε το μηχανάκι στο γήπεδο»

Νωρίτερα, ο κ. Σκουτέρης, εξέφρασε την απορία που είχε αρκετός κόσμος. Ρώτησε λοιπόν, πώς πέρασε το μηχανάκι, μέσα στην Τούμπα, με τον Μάκη Γκαγκάτση να παίρνει το λόγο και να απαντά:

«Το μηχανάκι το πέρασαν οπαδοί μέσω… ασθενοφόρου» και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί τίποτα σχετικό, σε κάποια έκθεση του διαιτητή ή των παρατηρητών.

«Αστείος ο πειθαρχικός κώδικας»

Επίσης, ο κ. Σκουτέρης, δε δίστασε να αποκαλέσει αστείο τον πειθαρχικό κώδικα, ενώ έκανε λόγο για γελοιότητα των κανονισμών, όσον αφορά τον τρόπο που είναι φτιαγμένοι.

«Επιθυμία μας είναι να αποδοθεί το δίκαιο. Οι κανονισμοί δεν είναι καλοί και πρέπει να βελτιωθούν. Είναι αστείος ο πειθαρχικός σας κώδικας. Τα έχω πει και παλαιότερα και στον κ. Γκιρτζίκη και στον κ. Δρόσο.

Στον κ. Γραμμένο δεν τα έχω πει ακόμα αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας γιατί δεν βλέπω να υπάρχει νόημα. Λέει ο κανονισμός αν προκύψει τραυματισμός και αν προκύψει θάνατος δηλαδή τι θα συμβεί;

Δεν υπερασπίζομαι την συνάδελφο ούτε επιθυμώ να καλύψω παραλήψεις της. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ένας άνθρωπος μόνος έπρεπε να βγάλει μια απόφαση σε πολύ λίγο χρόνο.

Πάντως θα πρέπει να επαναλάβω για την γελοιότητα των κανονισμών έτσι όπως είναι φτιαγμένοι. Χίλιες φορές να είχατε τον κώδικα της UEFA και όχι αυτό το χάλι», είπε ο δικαστής.

«Θα χάσουμε τη λογική μας»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Επειδή θα χάσουμε τη λογική μας. Τι θα γίνει αν την ώρα που βγαίνουν οι ομάδες βγάλει κάποιος ένα περίστροφο και σκοτώσει έναν άνθρωπο; Αν είναι σοβαρό το ότι κρίνεται πρωτάθλημα, πόσο σοβαρό είναι να υπονομεύονται θεσμοί που διασφαλίζουν την δημοκρατία;

Υπονομεύεται ο θεσμός του τακτικού δικαστή και καθυβρίζεται για ημέρες. Για λόγους ψηφοθηρίας βουλευτές ευλογούν αυτές τις συμπεριφορές. Θα θυμίσω τι έλεγαν οι του ΠΑΟΚ στο περιστατικό του κ. Ίβιτς.

Φέτος τι αλλάζει; Είναι δυνατόν να λέμε ότι είναι άλλο ο τραυματισμός από χαρτί ή από μπουκάλι.

Ουδέποτε είπε ένας συνάδελφος του ΠΑΟΚ ότι δεν άρχισε αγώνας από το ρολό ενός χαρτιού. Μα εδώ δεν έχει να κάνει με το μέσο αλλά με τον τραυματισμό. Ποιο είναι το διαφορετικό με εκείνο που έγραψε ο κ. διαιτητής στο φύλλο αγώνα και την συμπληρωματική έκθεση;

Άκουσα από ένα συνάδελφο του ΠΑΟΚ, ότι ο μόνος αντικειμενικός γιατρός είναι αυτός του αγώνα ενώ πήγε να δει τον προπονητή με φόρμα της ομάδας. Να μην υπάρχει αμφισβήτηση δηλαδή;

Εκείνο το οποίο οφείλει να υποβάλλει η ομάδα είναι το δελτίο πιστοποίησης και μιλάμε για τον προπονητή που τον ξέρει όλη η Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος δέχτηκε πλήγμα.

Από εκεί και πέρα ακούστηκε ότι κάποιος είπε “μείνε κάτω” ακόμα και έτσι να έγινε ξέρει ελληνικά ο Γκαρσία που ήρθε τον Ιανουάριο και θα ακούσει για να το κάνει;

Εγώ τέτοια αιτιολογία τόσο υποδειγματική, μετά από 42 χρόνια, οφείλω να πω ότι δεν έχω ξαναδεί και αυτό δεν το λέω ως συνήγορος του Ολυμπιακού αλλά ως Βασίλης Δημακόπουλος.

Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι υπαίτιος της μη έναρξης είναι ο Ολυμπιακός. Πιάνονται από τα μαλλιά τους για να σώσουν όσα σώζονται. Είναι λυπηρό να αναφέρεται ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χαριτολογώντας για το μηχανάκι που βρέθηκε στα κάγκελα. Άντε και μπήκε και ανέβηκε μετά δεν έγινε τίποτα όμως.

Η έκφραση αγώνας που δεν τελέστηκε, είναι σύνηθες να υπάρχουν διατυπωμένες εκφράσεις οι οποίες έχουν ασάφεια όχι στον κανονισμό της ΕΠΟ αλλά σε νομοθετήματα, η μη έναρξη του αγώνα είναι κάτι χειρότερο από τη διακοπή.

Δεν κινητοποιείται ο κόσμος για τις περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς και κινητοποιούνται για το ποδόσφαιρο».

«Θα γίνει μια κρίση έτσι όπως πρέπει να γίνει»

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, αιτήθηκε να βγει η απόφαση το συντομότερο δυνατόν ακόμη και το Σάββατο, για να εισπράξει την απάντηση του κ. Σκουτέρη: «Στον πρώτο βαθμό λέγατε ότι την έβγαλε γρήγορα. Και τώρα ζητάτε εσείς να βγει γρήγορα. Δεν υπόσχομαι τίποτα! Ξέρουμε ότι έχετε αγώνα με την ΑΕΚ αλλά θα γίνει μια κρίση έτσι όπως πρέπει να γίνει».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή